خانمی در ابتدای سفرش قصد ده روز کرد و بلافاصله دوره عادتش آغاز شد، سپس بعد از پاک‌شدن و قبل از آنکه ده روز به پایان برسد تصمیم به بازگشت گرفت. او در مدت باقیمانده، نمازهایش را باید کامل بخواند و یا شکسته؟
پرسش
خانمی مسافرت رفته و قصد می‌کند که 10 روز بماند، همین که رسید، دوره عادتش شروع شد و پنج روز طول کشید. روز ششم قبل از خواندن نماز چهار رکعتی قرار شد برگردد. حال نماز ظهور آن‌روز را کامل بخواند یا شکسته؟
پاسخ اجمالی
مراجع تقلید در این باره می‌گویند:
«اگر مسافر قصد کند ده روز در محلى بماند، چنانچه پیش از خواندن یک نماز چهار رکعتى از ماندن منصرف شود، یا مردد شود که در آن‌جا بماند یا به جاى دیگر برود، باید نماز را شکسته بخواند و اگر بعد از خواندن یک نماز چهار رکعتى از ماندن منصرف شود، یا مردد شود، تا وقتى در آن‌جا هست، باید نماز را تمام بخواند.»[1]
بنابر این در فرض سؤال، چون این خانم تا زمان انصراف از اقامت ده روزه، هیچ نماز چهار رکعتی را نخوانده بود، لازم است که در مقداری از سفر که باقیمانده است، نمازها را به صورت شکسته بخواند.

[1]. امام خمینى، سید روح اللّٰه، توضیح المسائل(محشّٰى - امام خمینى)، ج ‌1، ص 721، م 1342، قم، دفتر انتشارات اسلامى، چاپ هشتم، 1424ق.