آیا زن می‌تواند هنگام عقد ازدواج با همسرش شرط کند که او مانع خروجش از منزل نشود؟
پرسش
آیا زن شاغل می‌تواند در عقد شرط کند که همسرش مانع خروج او از منزل نشود و در عوض زن هم از نفقه صرف نظر کند؟
پاسخ اجمالی
قراردادن چنین شرطی در ضمن عقد ازدواج اشکالی ندارد و با فرض اشتراط، وفای به آن واجب است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه زن ضمن عقد نکاح شرط کند که مرد مانع از خروجش جهت ادامه شغل نشود و او هم نفقه واجبی را که ملک اوست به مرد تملیک کند،[2] صحت چنین شرطی بلامانع بوده و وفای به آن واجب است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
مانعی ندارد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
قراردادن چنین شرطی در ضمن عقد ازدواج اشکال ندارد.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
[2] . بخش اخیر، ناظر به پرسش کاربر است.