آیا ذکری به نام تسبیح امیرالمومنین(ع) وجود دارد که در آن باید در صبح و شب ده بار تسبیحات اربعه را تکرار کنیم؟!
پرسش
آیا ذکری که به نام تسبیح امیرالمومنین(ع) منتشر شده است صحت دارد؟ این ذکر شامل ده بار الله اکبر، ده بار الحمدالله، ده بار سبحان الله، و ده بار لا اله الا الله است.
پاسخ اجمالی
این ذکر در کتاب‌هایی؛ مانند امالی شیخ صدوق، آمده است که در آن پیامبر(ص) به امام علی(ع) توصیه فرمود تا این‌گونه ذکر بگوید: «فَقَالَ یَا عَلِیُّ أَ وَ مَا تَدْرِی مَا إِطَابَةُ الْکَلَامِ مَنْ قَالَ إِذَا أَصْبَحَ وَ أَمْسَى سُبْحَانَ‏ اللَّهِ‏ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ‏ إِلَّا اللَّهُ‏ وَ اللَّهُ‏ أَکْبَرُ عَشْرَ مَرَّات‏».[1]
ای علی! آیا می‌دانی که پاکیزه‌کردن سخن چگونه ممکن است؟ هر که در بامدادان و شبانگاهان "سبحان الله و الحمد لله و لا إله إلا الله" را ده مرتبه بگوید(سخنش را پاکیزه کرده است)
این روایت می‌تواند یک مصداق برای آیاتی باشند که تسبیح خدا در ابتدا و پایان روز را توصیه می‌کنند.[2]

[1]. شیخ صدوق، الامالی، ص 329، بیروت، اعلمی، چاپ پنجم، 1400ق.
[2]. آل عمران، 41؛ طه، 130؛ غافر، 55؛ ق، 39 و 40؛ طور، 48 و 49.