آیا «روزی حلال» را نمی‌توان به دست آورد و تنها باید «روزی فراخ» را از خدا خواست؟
پرسش
منبع این حدیث کدام کتاب است؟ امام رضا(ع): «طیّب مخصوص ما است و قسمت شما حلال است».
پاسخ اجمالی
متن ‏روایتی که از امام رضا(ع) در پرسش مطرح شده چنین است:
«مُحَمَّدِ بْنِ‏ أَبِی نَصْرٍ قَالَ: قُلْتُ لِلرِّضَا ع جُعِلْتُ فِدَاکَ ادْعُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَنْ یَرْزُقَنِیَ الْحَلَالَ فَقَالَ أَ تَدْرِی مَا الْحَلَالُ قُلْتُ الَّذِی عِنْدَنَا الْکَسْبُ الطَّیِّبُ فَقَالَ کَانَ عَلِیُّ بْنُ الْحُسَیْنِ ع یَقُولُ الْحَلَالُ هُوَ قُوتُ الْمُصْطَفَیْنَ ثُمَّ قَالَ قُلْ أَسْأَلُکَ مِنْ رِزْقِکَ الْوَاسِعِ»؛[1]
محمد بن ابی‌نصر می‌گوید: به امام رضا(ع) عرض کردم: فدایت شوم از خداوند بخواه خداوند روزی حلال نصیب من نماید، امام(ع) فرمود: «آیا می‌دانی حلال چیست؟» گفتم: آنچه ما در این زمینه می‌دانیم مقصود کسب طیّب(پاک) است، امام فرمود: «علی بن الحسین(امام سجاد) می‌فرمود: رزق حلال، روزی برگزیدگان است!». سپس فرمود: «شما بگو: "أَسْأَلُکَ مِنْ رِزْقِکَ‏ الْوَاسِعِ"؛ خدایا! از تو از رزق فراوانت خواستارم».

[1]. کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، ج 2، ص 553، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.