کد سایت fa86921 کد بایگانی 104441 نمایه استفاده از چند مُهر در مکانهای عمومی
طبقه بندی موضوعی دو سجده
اصطلاحات مسجد
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
استفاده از چند مُهر در جایی که مهرها متعلق به مساجد و یا دیگر مکانهای عمومی هستند، چه حکمی دارد؟
پرسش
گاهی اوقات افراد به هنگام نماز در مساجد از مهرهای عمومی استفاده کرده و برای بالا آوردن مکان سجده، دو مهر یا بیشتر را روی هم قرار میدهند، آیا این کار اشکال شرعی دارد؟
پاسخ اجمالی
استفاده از چند مُهر برای نماز در مکانهای عمومی اشکالی ندارد، مگر اینکه مُهرها وقفی بوده و نمازگزار بداند این کار بر خلاف نظر واقف است. همچنین اگر این کار موجب کمبود مُهر شود صحیح نیست.
شایان ذکر است در هنگام سجده، لازم است ارتفاع محل سجده از چهار انگشت بسته بیشتر نباشد.
ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر بداند واقف به نحوی وقف کرده که شامل این گونه استفاده میشود اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
خیر، اشکال ندارد. گذاشتن دو مهر منافاتی با وقف ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
اگر در وقف مهرها طریقه خاصی در استفاده از مهرها تعیین نشده باشد مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که کمبود مهر نباشد، مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
مادامی که نداند بر خلاف نظر واقف است، مانعی ندارد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.