آیا می‌توان از وام کافری که مدعی است مسلمان شده، سود بگیریم؟
پرسش
آیا از فرد بهایی که می‌گوید مسلمان شده و از معتقدات بهاییت بر گشته، می‌توان پول ربا گرفت؟
پاسخ اجمالی
یکی از مواردی که گرفتن ربا جایز است، زمانی است که ربا دهنده کافر باشد؛ پس در فرض سؤال، اگر فرد بهایی - که کافر به شمار می‌آید- از اعتقاداتش دست برداشته و مسلمان شده باشد، ربا گرفتن از وی جایز نیست، ولی اگر از سخن وی اطمینان به مسلمان شدنش  پیدا نشود، گرفتن ربا از او اشکالی ندارد.
ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
حتی در فرض سؤال، ربا حرام است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
گرفتن ربا از شخصی که مسلمان شده حرام است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
خیر.
 حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر مسلمان شدن وی از طریق علم وجدانی یا شیاع مفید اطمینان یا خبر یک فرد مورد اعتماد احراز نشود، ربا گرفتن از وی اشکال ندارد.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.