نذر کرده‌ام همواره نماز شبم را بخوانم، تکلیف نمازهایم در دوران پریود چیست؟ آیا قضای آنها بعد از پاک‌شدن واجب است؟
پرسش
نذر کرده‌ام نماز شب بخوانم، اما در دوران پریود که نمی‌توانم نماز بخوانم. آیا می‌توانم به جای آن نیم ساعت قرآن بخوانم یا باید بعداً قضای نماز شب را بخوانم؟
پاسخ اجمالی
در مورد این مسئله باید گفت:
روزه‌های واجبی که در ایام پریود، ترک می‌شوند باید قضایشان بجا آورده شود، ولی نمازهای واجب ترک‌شده در این دوره – که شامل نمازهای مستحب واجب‌شده با نذر نیز می‌شود - قضا ندارد.[1]
بنابراین در این ایام، تکلیف نماز شب - که با نذر واجب شده بود - از شما برداشته شده و قضای آن هم واجب نیست.
البته به طور کلی، مستحبّ است زن حائض در وقت نماز، بدن و لباسش را از خون پاک نموده، وضو بگیرد و در محل نماز، رو به قبله بنشیند و مشغول ذکر، دعا و صلوات شود‏.[2]
شما نیز در صورت تمایل می‌توانید بدون آن‌که نماز بخوانید به تهجد و شب‌زنده‌داری و تلاوت قرآن بپردازید که پاداش نمازشبی که به دلیل معذور بودن نتوانستید انجام دهید نیز برایتان نوشته می‌شود.

[1]. ر. ک: امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج ‌1، ص 748، ذیل م 1370، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ هشتم، 1424ق.
[2]. جهت آگاهی بیشتر در این زمینه می‌توانید به نمایه‌ 3646 (نماز خواندن زن حائض) زیر در همین سایت مراجعه نمایید.