لذت بردن زوج و زوجه از یکدیگر با استفاده از وسائل مصنوعی چه حکمی دارد؟
پرسش
آیا لذت بردن زوج و زوجه از هم دیگر ولو با استفاده از وسائل مصنوعی (SEX TOYS) جایز هست یا خیر؟ آیا استعمال جسم خارجی، و به قصد، توسط زوج برای زوجه جایز هست یا خیر؟ این مساله در زمان عادت ماهیانه چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی

پاسخ های دریافتی از دفاتر مراجع عظام به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

ج 1 و 2) جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

ج 1 و 2) در صورتیکه ضرر خاصی نداشته باشد حرام نیست هر چند بهتر ترک آن است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

بطور کلی هر التذاذ جنسی زن و شوهر از یکدیگر که با اعضاء بدن باشد، جایز است ولی با غیر اعضاء بدن جایز نیست. و الله العالم

پاسخ آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:

لذت بردن زن و شوهر از یکدیگر به هر شکلی جایز است؛ ولی داخل کردن اشیاء غیر از اعضای بدن به فرج زن، بنابر احتیاط، جایز نمی باشد. در عادت ماهیانه غیر از نزدیکی از قبُلُ (یعنی دخول آلت مرد در فرج زن) بقیه أشکال التذاذ و لذت بردن جایز است.

برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه فرمایید:

1. نمایه: التذاذات جنسی و حدود آن، سؤال شماره 551 (سایت: 601).

2. نمایه: حدود لذت های جنسی زن و شوهر از یکدیگر، سؤال شماره 2105 (سایت: 2177).