آیا پدر علامه مجلسی(مجلسی اول) به استادش اصرار کرد که «شهادت ثالثه» را در اذان نگوید، اما بعد از آن‌که استادش از طرف برخی افراد افراطی متهم به سنی‌بودن شد، از روی ترس به او گفت که به روش قبلی بازگردد؟!
پرسش
آیا پدر علامه مجلسی ابتدا معتقد بود که نباید شهادت ثالثه را در اذان گفت اما بعد از آن‌که استادش متهم به سنی بودن شد، از روی ترس از نظرش برگشت؟
پاسخ اجمالی
در جای خود گفته شد ما با آن‌که معتقدیم حضرت امام علی(ع)، ولی خدا و بهترین فرد بعد از حضرت پیامبر اسلام(ص) است، اما با این وجود، شهادت ثالثه را بخشی از اذان نمی‌دانیم که لزوماً باید گفته شود.[1]
اما در ارتباط با پرسش مطرح شده باید گفت که این ماجرا را خود مجلسی اول در یکی از آثارش چنین گزارش می‌کند:
«... و بسیار شنیده‌‏ایم که جمعى ترک کرده‌‏اند و متهم به تسنّن شده‌‏اند. تا آن‌که در وقتى که خدمت استاد مولانا عبد اللَّه(طاب ثراه) درس قواعد می‌خواندیم در مبحث اذان، سخنان صدوق را ذکر فرمودند. بنده عرض نمودم که شما چرا در اذان و اقامه «اشهد انّ علیّا ولىّ اللَّه» را دو مرتبه می‌گویید؟ فرمودند که تیمّنا و تبرّکا می‌گوییم، و بحث‌ها شد تا آن‌که فرمودند که دیگر نگوییم؛ چند روز ترک کردند؛ خود از جمعى شنیدم که فلانى سنّى است. باز عرض نمودم که ظاهر شد که واجب است گفتن آن تقیةً. فرمودند که در اوّل نیز همین منظور من بود، نخواستم که بلفظ تقیه بگویم».[2]

[1]. ر. ک: پاسخ‌های 27626 و 9910.
[2]. مجلسی، محمد تقی، لوامع صاحبقرانى مشهور به شرح فقیه، ج ‏3، ص 566- 567، قم، مؤسسه اسماعیلیان، چاپ دوم، 1414ق.