کد سایت fa93001 کد بایگانی 82976 نمایه وقف مکانی برای استفاده چند منظوره
طبقه بندی موضوعی وقف
اصطلاحات ورزش
گروه بندی اصطلاحات طبقه‌بندی نشده
خلاصه پرسش
آیا می‌توان مکانی را این‌گونه وقف کرد که مردم در بخشی از سال از آن به عنوان حسینیه و در مدت باقیمانده به عنوان ورزشگاه یا مکان تفریحی استفاده کنند؟
پرسش
با توجه به این‌که حسینیه‌ها در بیشتر روزهای سال مورد استفاده قرار نمی‌گیرند، آیا واقف می‌توان از ابتدا مکانی را با عنوان «حسینیه» در محرم و صفر، و به عنوان «ورزشگاه» یا «پارک عمومی» در مابقی ماه‌ها، وقف کرد؟
پاسخ اجمالی
وقف یک مکان به عنوان حسینیه در بخشی از سال و ورزشگاه و یا پارک در بخشی دیگر، صحیح است، البته لازم است به گونهای عمل شود که موجب هتک حسینیه نباشد.
ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
مىتواند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
اشکالی ندارد، به شرط آن که ورزش مشروع باشد.
 حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر ورزشگاه بودن یا پارک بودن، در نظر عرف هتک حسینیه شمرده نشود، وقف به صورت یاد شده صحیح است و باید این مکان طبق مفاد وقف در جهاتی که برای آن وقف شده است، استفاده شود.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.