کد سایت fa9554 کد بایگانی 9577 نمایه پیمان خواهر و برادری بین پسر خاله و دختر خاله
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|برخی احکام
خلاصه پرسش
آیا می توان با پسر خاله پیمان خواهر و برادری بست و با او دست داد و صحبت کرد؟
پرسش
من دختری 22 ساله هستم که از حدود 8 سال پیش با پسر خاله ام پیمان خواهروبرادری بستیم وهنوز هم سر پیمانمون هستیم البته اینم بگم که هردو مقید به دین هم هستیم تا یک سال پیش تمام نکات دینی را رعایت می کردیم اما از یک سال پیش که اون داماد خانوادمون شدواین پیمانمون محکم تر شد ما الان به هم دست هم می دهیم توی تمام این مدت ها ما همیشه ودر همه جا پشتیبان هم و هم چنین بهترین رازدارهای هم دیگه بودیم وهستیم من الان که بهترین دوستمو از دست دادم بیشتر از هرزمانی به داداش بودنش وبه حرف زدن باهاش نیاز دارم آخه من هیچگاه نتونستم به غیر از اون با کسی راحت حرف بزنم حالا از شما می خوام کمکم کنید وراهنماییم بکنید که ما باید چیکار کنیم که هم از نظر شرعی مشکلی نداشته باشیم هم خواهرو برادر بمونیم آیا راهی هست که این خواهروبرادر بودنمون همیشه حفظ بشه مثله خواهر برادرای دیگه؟حالا فهمیدم خدا حتی حرف زدن ما2تا رومنع کرده ومن نمی خوام دچار گناه بشم وهمون طور که گفتم نمی تونم قید داداش بودنشو بزنم وگرنه دیونه می شم تورو خدا کمکم کنیداز چندنفر پرسیدم گفتند میشه از نظر شرعی هم پیمانمونوحفظ کنیم آیا واقعیت داره؟یه خواهش دارم لطفا با ایمیل جوابمو بدید وبه هیچ وجه به طریقه دیگه ای جوابموندید خواهش می کنم این کارو بکنید.بی صبرانه منتظر کمکتون هستم. ممنون از شما
پاسخ اجمالی

از نظر شرع مقدس اسلام هر گونه ارتباط بین دختر و پسر، قبل از ازدواج، اعم از ارتباط مستقیم و غیر مستقیم، (مانند صحبت کردن) اگر با قصد لذت (جنسی) باشد و یا خوف فتنه و ترس افتادن به گناه در آن وجود داشته باشد، جایز نبوده و اشکال دارد. اما صحبت کردن با نامحرم بدون قصد لذت جنسی و شهوانی و با مراعات عفت و پوشش اسلامی و طبق نیاز عرفی اشکال ندارد. پس، شما می توانید بدون قصد شهوانی و با رعایت شرایط اسلامی، با پسر خاله تان صحبت کرده و ارتباط فامیلی داشته باشید.

پاسخ تفصیلی

پاسخ به پرسش به شرح زیر است:

1. در دین اسلام، چیزی به نام پیمان و پیوند برادر و خواهری میان کسانی که با یکدیگر نامحرم هستند، نداریم؛ بلکه، پیمان برادری میان مردان سفارش شده است که یکی از اقدامات رسول خدا (ص) پس از هجرت به مدینه بود و این پیوند که طبعاً ایجاد آن بر اساس وجوه اشتراک آنان با یکدیگر بود بعدها همچنان حفظ شد؛ مثلاً پیامبر میان ابوبکر و عمر، عثمان و عبدالرحمن بن عوف، طلحه و زبیر پیمان برادری جاری ساخت. خود پیامبر (ص) نیز با حضرت علی (ع) پیمان برادری بست. [1] بنابراین، این پیوند و پیمان شما با پسر خاله تان از ابتدا اشتباه بوده است.

2. نمی توان به نام پیوند برادر و خواهری میان دو نامحرم، با یکدیگر دست داد و چنین چیزی موجب محرم شدن نمی شود، و دست دادن با نامحرم حرام و گناه است. [2]

3. از نظر شرع مقدس اسلام هر گونه ارتباط بین دختر و پسر، قبل از ازدواج، اعم از ارتباط مستقیم و غیر مستقیم، (مانند صحبت کردن) اگر با قصد لذت (جنسی) باشد و یا خوف فتنه و ترس افتادن به گناه در آن وجود داشته باشد، جایز نبوده و اشکال دارد. [3] اما صحبت کردن با نامحرم بدون قصد لذت جنسی و شهوانی و با مراعات عفت و پوشش اسلامی و طبق نیاز عرفی اشکال ندارد. [4] پس، شما می توانید بدون قصد شهوانی و با رعایت شرایط اسلامی، با پسر خاله تان صحبت کنید.

4. دوستی بین دختر و پسر جایز نیست؛ چون ترس افتادن به گناه در میان است. اما ارتباط شغلی، اگر باعث مفسده نشود و موازین شرع در آن رعایت شود، اشکال ندارد. [5] پس، شما نمی توانید با پسر خاله تان طرح دوستی بریزید.

خلاصه این که: شما طبق موازین شرعی و در حدّ ضرورت و احترام می توانید با پسر خاله تان صحبت کنید و ا ز راهنمایی های ایشان درباره مشکلات زندگی استفاده کنید .

برای آگاهی بیشتر پاسخ های 6912 (سایت: 6998) و 6843 (سایت: 6933) و 1408 (سایت: 1428)   را مطالعه کنید.

[1] اقتباس از پاسخ شماره 6843 (سایت: 6933).

[2] اقتباس از پاسخ شماره 2036 (سایت: 2092).

[3] اقتباس از پاسخ شماره 1408 (سایت: 1428).

[4] گلپایگانی، سید محمد رضا موسوی،‏ مجمع المسائل، ج2، ص 229، س 645،دار القرآن الکریم‏، قم،چاپ دوم،1409ق؛ محمودی، سید محسن، مسائل جدید از دیدگاه علما و مراجع تقلید، ج1، ص 137-138، انتشارات علمی و فرهنگی صاحب الزمان، ورامین،چاپ چهاردهم، 1384ش.

[5] اقتباس از پاسخ شماره 1408 (سایت: 1428).