آیا زن می تواند از درآمد بدون اجازه شوهر به دیگران هدیه بدهد؟
پرسش
می خوستم بدانم اگر کار کردم و دستمزد گرفتم آیا می توانم هر جور دلم بخواهد آن پول را مصرف کنم بدون اجازه شوهرم؟ مثل هدیه خریدن برای خانواده ام و دوستانم (دوست پسر یا دوست دختر) بدون این که موضوع را با شوهرم در میان بگذارم؟
پاسخ اجمالی

اسلام ، مرد و زن را مالک و صاحب اختیار درآمد خویش که از راه حلال و شرعی بدست می آورند، می داند. مالک اختیار دارد بدون اجازه دیگران اموال خود را در راه های حلال و درست از جمله هدیه دادن مصرف کند. شما می توانید با دستمزد خود برای شوهر و خانواده تان مانند پدر و مادر و همچنین برای دوستان دختر خود هدیه بخرید؛ اما درباره هدیه داده به دوست پسرباید بگوئیم : از نظر شرع مقدس اسلام، هر گونه ارتباط بین دختر و پسر، بدون مجوّز شرعی (مانند ازدواج و محرمیت نسبی و سببی) اعم از ارتباط مستقیم و غیر مستقیم، اگر با قصد لذت (جنسی) باشد یا خوف فتنه و ترس افتادن به گناه در آن ارتباط وجود داشته باشد، جایز نبوده و اشکال دارد. اما ارتباط شغلی، حرفه ای و علمی و تحصیلی، اگر باعث فتنه و مفسده نشود و موازین شرع در آن رعایت شود، اشکال ندارد. بنا بر این در مورد هدیه دادن به مرد و پسر نا محرم باید موارد بالا را رعایت کنید. [1]

زیرا هرگونه تماس و ارتباط با نامحرم اگر چه در حد عاطفی، موجب گرفتار شدن به گناه های بزرگ تر می شود. زنان به خصوص زنان شوهر دار باید در این گونه روابط نهایت دقت را داشته باشند تا گرفتار دام های شیطان نشوند، دام هایی که به تدریج، انسان را به سوی خود می کشاند. بسیاری از خیانتها به شوهران از مراحلی شروع می شود که ابتدا گمان به آن نمی رفت. [2]

برای آگاهی بیشتر به سؤال 850 (سایت: 925) ، نمایه:«وظایف زنان در برابر مردان» مراجعه فرمائید.

[1] اقتباس از سؤال شماره 1408 (سایت: 1428).

[2] اقتباس از سؤال شماره 8800 (کاربر).