کد سایت fa67204 کد بایگانی 82401 نمایه جبران عمل وازکتومی
طبقه بندی موضوعی سقط جنین
خلاصه پرسش
بیشتر فقها عمل وازکتومی را جایز نمیدانند، اکنون آیا فردی که سابقاً با این عمل، خود را نابارور کرده، باید عمل مجددی انجام دهد و خود را به حالت طبیعی برگرداند؟
پرسش
من تحت تأثیر تبلیغات سالهای قبل، عمل وازکتومی(بستن لولههای تولید مثل مردان) انجام دادم و حالا از این عمل خیلی پشیمان هستم. و احساس گناه میکنم. در حال حاضر وظیفه من چیست؟ اگر امکان بازگشت باشد، آیا باید عمل بازگشت انجام دهم که خیلی سخت و پرهزینه است؟
پاسخ اجمالی
در فرض سؤال، باید از این عمل توبه و از خداوند طلب آمرزش کرد و در صورتی که - بدون عسر و حرج - امکان بازگشت به حالت طبیعی باشد، لازم است اقدام به آن نمود. البته برخی فقها[1] در این زمینه، تنها توبه را کافی شمردهاند.
 ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
فعلاً تکلیفی جز توبه ندارید.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
واجب نیست.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
چنانچه اقدام نکردن موجب عقیمی دائم شود و امکان بازگشت بدون حرج وجود داشته باشد و مستلزم لمس و نظر حرام نباشد باید بازگشت انجام شود.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
باید توبه نمایید و در صورت امکان بازگشت باید جبران نمایید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که بازگشت مشقت و هزینهی زیادی نداشته باشد، باید به حالت سابق بازگردد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
باید توبه نمایید و در صورت امکان بازگشت باید جبران نمایید.

[1]. آیات عظام نوری همدانی و شبیری زنجانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.