کد سایت fa82557 کد بایگانی 100408 نمایه راه‌های درمان امراض اخلاقی
اصطلاحات مرض ، بیماری
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
آیا برای ریشه کن کردن امراض اخلاقی، امساک کردن نفسانی کافی است؟
پرسش
ایا برای ریشه کن کردن امراض اخلاقی امساک کردن نفسانی کافیست و فرد را موفق به ریشه کنی میکند یا راههای دیگری هم هست؟
پاسخ اجمالی
راه‌های ریشه کن کردن امراض اخلاقی به دو دسته تقسیم می‌شوند: راه‌های علمی، و راه‌های عملی.
در مورد راه‌های علمی باید گفت؛ گذشته از تقویت بنیان‌های اعتقادی، اساسی‌ترین مسئله توجه به آثار و عواقب امراض قلبی و اخلاقی است. چنان‌که یکی از بهترین راه عملی برای درمان امراض اخلاقی، انجام رفتاری است که در تضاد با آن امراض است؛ مثلاً بهترین راه درمان بخل، بذل و بخشش است.[1]

[1]. ر. ک: پاسخ‌های  740 و 387 و 570.