کد سایت fa82685 کد بایگانی 100490 نمایه درد و الم در مورد خداوند
طبقه بندی موضوعی صفات ذاتیه
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
خداوند درد نکشیده تا بداند که حال دردکشیده‌ها چیست! آیا عادلانه است که او مردم را به درد و رنج گرفتار کند؟
پرسش
سبحان الله خداوند پاک و منزه است. سؤال می‌شود که چگونه می‌شود خداوند عادل خود تجربه درد و مشقات را نداشته و ندارد، ولی برای موجودات زنده ضعیف مقدر فرموده؛ چرا؟
پاسخ اجمالی
هر چند درد و الم در مورد خداوند متعال معنا ندارد؛ زیرا درد و الم مربوط به حس و جنبه‌های انسانی است که در مورد خداوند به کار نمی‌رود، ولی همان‌گونه که خداوند سمیع و بصیر است؛ با این‌که چشم و گوشی مانند انسان ندارد. بنابراین در مورد خداوند نیز می‌توان درد و الم(به معنای علم به درد) را اثبات کرد؛ زیرا هر چه در این عالم تحقق پیدا می‌کند اصل و حقیقت آن نزد خداوند وجود دارد و خداوند به همه چیز علم حضوری دارد.  بر این اساس، نمی‌توان گفت که خدایی که نمی‌داند درد و رنج چیست، چرا بندگان را به این مشکل، مبتلا کرده است؟!
در مورد فلسفه وجود درد و الم در جهان رجوع شود به پاسخ‌های موجود در این سایت.[1]

[1]. ر. ک: 288، 8737 و 4849.