کد سایت fa70737 کد بایگانی 86515 نمایه امام معصوم(ع) وارث اموال شخصی پیامبر اکرم(ص)
طبقه بندی موضوعی حدیث|زندگی خصوصی
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
اموال شخصی پیامبر اکرم(ص)؛ مانند انگشتر و... به چه کسی رسید؟
پرسش
انگشتر پیامبر اکرم(ص) که بر آن «لا اله الا الله محمد رسول الله» حک شده بود و با آن نامه‌ها را مهر می‌کردند پس از مرگ ایشان، چه شد؟ آیا مانند رسم زمامداران و پادشاهان به جانشین خود دادند؟
پاسخ اجمالی
استفاده از انگشتر، یکی از سنت‌های پیامبر اسلام(ص) است و آن‌حضرت دارای انگشترهایی با نقش‌های متعدد بودند.[1]
در مورد سرنوشت  انگشتری که حضرتشان نامه‌ها را با آن مهر می‌کردند، باید گفت؛ با توجه به روایاتی[2] که در مورد دیگر اموال آن‌حضرت[3] بیان شده است، می‌توان به این نتیجه رسید که برخی اموال ویژه پیامبر اسلام(ص) در دست امام معصوم هر عصر قرار داشته و دارد.[4] در این‌جا به برخی از این روایات اشاره می‌شود:
الف) امام صادق(ع) در رد سخن افرادی مثل عبدالله بن حسن که ادعا می‌کرد شمشیر پیامبر(ص) در دست او است، می‌فرماید: «اموالی از پیامبر(ص) و دیگر پیامبران الهی که نشانه امامت است، در دست من است که عبارت‌اند از:
1. شمشیر، زره‌، پرچم پیامبر به نام مغلبه.
2. الواح موسى و عصاى او و طشتى که حضرت موسی(ع) با آن قربانى می‌کرد.
3. انگشتر سلیمان بن داوود».[5]
ب) امام صادق(ع) در حدیث دیگری می‌فرماید: «در میان ترکه رسول خدا(ص)؛ شمشیر، زره، نیزه، زین و استر ارزش‌مندی وجود داشت که همه به امام علی(ع) به ارث رسید».[6]
ج). امام رضا(ع) در مورد شمشیر پیامبر(ص) فرمود: «این سلاح در میان ما مانند تابوت در بنی‌اسرائیل است که هر کجا سلاح باشد، فرمانروایى همان‌جا است».[7]

[2]. ر. ک: کلینى، محمد بن یعقوب‏، کافی، ج 1، ص 231 – 238، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق‏.
[4]. کافی، ج ‏1، ص 235.
[5]. همان، ص 232 - 233.
[6]. همان، ص 234.
[7]. حمیرى، عبدالله بن جعفر، قرب الإسناد، ص 364، قم، مؤسسة آل البیت(ع)‏، چاپ اول، 1413ق‏.