گنجینه پاسخ ها

پرسش های اتفاقی

  • آیا متلاشی نشدن بدن در قبر، علامت اهل نجات بودن مرده است؟
    12818 برزخ 1392/06/12
    با استفاده از برخی عوامل شیمیایی مانند مومیایی کردن، می‌توان جسد را سالم نگه‌داشت، چنان‌که جسد فراعنه مصر را با عمل مومیایی برای سال‌‌ها سالم نگه‌می‌داشتند، در حالی‌که بیشتر فراعنه از بدترین و ستمگرترین افراد روزگار خود بودند، حتی برخی از آنان مانند فرعون زمان حضرت موسی(ع) ادعای ...
  • دعای انفرادی و پنهانی بهتر است و یا دعا به صورت جمعی و آشکار؟!
    26996 حدیث 1389/11/20
    دعا اگر با هدفی الاهی و به دور از ریا و خودنمایی انجام شود، حتی اگر به صورت گروهی و در معرض دید دیگران هم باشد، انسان را به کمالات معنوی می رساند، امّا آن چه از آموزه های اسلامی برداشت می شود، برتری پنهان نگه داشتن اعمال ...
  • مقصود از وهن دین و یا مذهب چیست؟
    41679 Laws and Jurisprudence 1391/05/19
    1. لازم به ذکر است که «وهن دین» و یا «وهن مذهب» یک قاعده‌ی فقهی نیست تا تحت عنوان قواعد فقهیه از آن بحث شود. 2. وهن در لغت؛ به معنای تضعیف و سست نمودن کسی یا چیزی است.[1] و در ...
  • شخص مرده را چگونه باید تیمم داد؟
    6703 شرایط انتقال به تیمم 1400/03/13
    یکی از احکام واجب قبل از دفن میّت، آن است که او را سه بار غسل دهند؛ اول: به آبی که با سِدر مخلوط باشد، دوم: به آبی که با کافور مخلوط باشد، سوم: با آب خالص.[1]حال اگر آب پیدا نشود، یا بدن میت ...
  • آیا ندای «هل من ناصر ینصرنی» امام حسین(ع) در روز عاشورا به گوش تمام جهانیان رسید؟
    20564 از خلافت یزید تا رسیدن به کربلا 1392/04/31
    دلیلی بر این‌که این ندا به گوش تمام جهانیان رسیده باشد، و همه مردم مکلّف به حضور در کربلا بودند، وجود ندارد، بلکه شواهدی بر خلاف آن وجود دارد که به عنوان نمونه به یک مورد اشاره می‌کنیم. هرثمة بن ابى مسلم می‌گوید: همراه على(ع) به جنگ صفین ...
  • حکم شرعی عمل مساحقه بین دو دختر چیست؟
    177544 Laws and Jurisprudence 1389/06/03
    حکم مساحقه به شرح زیر است: 1. مساحقه، عملی شیطانى بوده و به این معناست که دو زن آلت تناسلی خود را به یک دیگر بمالند، و این کار، حرام است‏.[1] 2. هر گاه چهار شاهد عادل شهادت به مساحقه دادند، مساحقه ثابت می‌شود؛ ...
  • چه عواملی باعث می‌شوند تا برخی احادیث را ضعیف بدانیم؟
    6041 درایه الحدیث 1394/12/16
    برخی از عوامل مؤثر در تضعیف حدیث؛ عبارتند از: 1. سستى حلقه‌هاى سند یا فقدان سند؛ 2. گسستگی و انقطاع حلقه‌هاى سند؛ 3. مخالفت با قرآن؛ 4. مخالفت با روایات متواتر؛ 5. مخالفت با عقل؛ 6. مخالفت با حقایق تاریخى؛ 7. تحریف. ...
  • محتوای کلّی سوره اعراف و فضیلت قرائت آن چیست؟
    38160 تفسیر 1390/11/26
    سوره اعراف، از سوره‏ هاى مکّى است و دویست و شش آیه دارد.[1] در باره محتوا و فضیلت این سوره، در منابع روایی و تفاسیر قرآن مطالبی نقل شده است که با توجه به پرسش، ما نیز این ...
  • حکم شیربها چیست؟
    15201 مهریه 1392/07/15
    در برخی مناطق بین خانواده‌ها، مرسوم است که هنگام خواستگاری و ازدواج، شوهر، علاوه بر مهریه‌ای که براى زن معین شده، موظف به پرداخت مالى براى والدین زن می‌شود، که آن را « شیر بها » می‌گویند.[1] گفتنی است وجود این امر در ...
  • معنای سهو و نسیان در احکام شرعی چیست؟
    17428 General Terms 1391/11/23
    سهو؛ در لغت به معانی غفلت کردن، توجه نداشتن قلب به چیزی،[1] و اشتباه،[2] آمده است. برخی از اهل لغت، سهو را به فراموشی معنا کرده و با نسیان یکی دانسته‌اند[3] و برخی نیز میان سهو ...