اکنون امام زنده‌ای داریم که تمام امور دنیا تحت نظارت او است. در چنین شرایطی آیا توسل جستن به دیگر ائمه(ع) معنایی خواهد داشت؟
پرسش
با سلام؛ هنگامی که به یکی از ائمه(مثلا امام رضا ع) توسل می‌جوییم، این توسل ما توسط خود ایشان جواب داده می‌شود، یا به درگاه امام زمان(ع) -که حی و زنده است- برده ‌شده و تأیید ایشان هم گرفته می‌شود؟ کلا نقش امام زمان در این دعاها و توسل‌ها چیست؟
پاسخ اجمالی

امام زمان(عج) از سوی خدای متعال ولی و سرپرست این عصر و زمان انتخاب شده است؛ از این‌رو همه امور با تأیید و امضای آن‌حضرت به انجام می‌رسد. البته از آن‌جا که امامان(ع) نور واحد هستند و بر خلاف اراده و مشیت الهی چیزی را اراده نمی‌کنند؛ یعنی آنچه اراده می‌کنند خیر و صلاح خالص و مطابق خواسته خدای متعال است؛ از این‌رو اگر کسی به یکی از امامان متوسل شده و آن امام نیز خواسته او را تأیید و امضا کند، به یقین چنین تأیید و امضایی مورد تایید امام زمان(عج) -که امام زنده است- هم خواهد بود و نیازی به تأیید مجدد ندارد.

در همین راستا و با توجه به این‌که اکنون تمام امور تحت نظارت امام حی و حاضر است، دیگر اولیای الهی -مانند امام‌زادگان واجب التعظیم، عالمان، عارفان و ...- تنها در صورتی می‌توانند توسلی را پاسخ دهند که اجازه آن‌را از طرف امام معصوم(ع) داشته باشند.