گنجینه پاسخ ها

پرسش های اتفاقی

  • آیا در خصوص بانگ خروس اهمیت و قدر خاصی نهفته شده است؟
    62866 تفسیر 1389/04/29
    همه موجودات عالم تسبیح خدا را می کنند،آسمان هاى هفتگانه و زمین و کسانى که در آنها هستند، همه تسبیح او می‌‏گویند. حیوانات از جمله خروس نیز از این قاعده مستثنا نیست. بنابراین تسبیح و ذکر همه موجودات از اصول ...
  • تعریف قیاس اقترانی و استثنائی در منطق؟
    24991 Islamic Philosophy 1390/10/22
    نتیجه قیاس، گاهى به صورت پراکنده در مقدمتین موجود است؛ یعنى هر جزء (موضوع و یا محمول در حملیه، و مقدّم یا تالى در شرطیه) در یک مقدمه قرار گرفته است، و گاهى یک جا در مقدمتین قرار گرفته است. اگر به صورت پراکنده در مقدمتین قرار گیرد، «قیاس ...
  • آیا سهروردی (شیخ اشراق) شیعه بود؟
    35561 تاريخ بزرگان 1391/09/21
    شیخ شهاب الدین سهروردی یکی از فیلسوفان و حکمای بزرگ ایرانی است که در سال ۵۴۹ق در روستای سهرورد زنجان متولد گردید. او تحصیلات خود را در زادگاه خویش و مراغه و اصفهان طی کرد و سپس به سیر و سیاحت در بلاد اسلامی پرداخت و سرانجام در ...
  • مکتب «کمونیسم جنسی» چیست؟
    14186 حدود و شرایط تمکین 1394/03/20
    ظاهراً چنین مکتبی به صورت رسمی وجود نداشته باشد، بلکه این تعبیر، ناظر به برخی روابط نامحدود جنسی می‌باشد که هیچ زنی به هیچ مردی اختصاص نداشته و هیچ مردی نیز به زنی اختصاص نداشته باشد. به عبارت دیگر؛ نقطه مقابل تک همسری «چند همسری» یا زوجیت اشتراکی ...
  • آیا تاتو و خالکوبی برای وضو و غسل و انجام اعمال حج اشکالی ایجاد می کند؟
    181364 Laws and Jurisprudence 1388/02/07
    اکثر مراجع تقلید در خصوص خالکوبی فرموده اند: اگر خالکوبى مجرد رنگ باشد و یا در زیر پوست بوده و بر ظاهر پوست چیزى که مانع از رسیدن آب بر آن شود، وجود نداشته باشد، وضو و غسل و نماز صحیح است[1]. مگر زمانیکه مانع مذکور روی ...
  • آیا در مقابل یک شخص معلول ذهنی هم باید حجاب داشت؟
    16797 Laws and Jurisprudence 1391/01/26
    همانطور که در سؤال ذکر شده است با توجه به اینکه اغلب اینگونه افراد، ممیز نبوده و خوب و بد را متوجه نیستند، در حکم دیوانه محسوب می شوند، و نیاز به رعایت حجاب (به حد عرفی) در برابر آنها نیست. البته روشن است که ...
  • یزید پسر ابو سفیان چه کسی بود؟ آیا شخصی به نام یزید بوده است که برادر معاویه باشد؟
    20790 تاريخ بزرگان 1388/07/18
    درتاریخ بنی امیه صدر اسلام، از دو یزید نام برده شده است. اول؛یزید بن ابی سفیان و دوم؛ یزید بن معاویه. همان طور که مشخص است، اسم پسر ابوسفیان که برادر معاویه  هم است، یزید می باشد. معاویه نیز اسم فرزند خودش را به نام برادرش، "یزید" گذاشت. یزید ...
  • چرا عرفا و شعرا در اشعار خود از واژه هایی مانند شراب، باده، ساغر و معشوق استفاده می کنند؟
    38102 رمزی بودن و کتمان 1391/10/25
    هنر بهترین قالب برای القای مطالبی است که شخص برای انتقال آنها به دیگران استفاده می کند؛ زمانی که مطلبی از لحاظ معنا و عمق محتوا بسیار سنگین و مشکل باشد، زبان شعر، تمثیل، استعاره و کنایه، و به طور کلی زبان ادب و هنر، برای درک ...
  • چرا خدا امر می کند به غیر او سجده نکنید، اما با دستور به سجده فرشتگان بر آدم، حرف خودش را نقض می کند؟
    20913 رکوع و سجده 1388/03/13
    بندگی غیر خدا، ناپسند و ممنوع بوده و در پی آن، سجده نیز اگر نشانی از پرستش غیر خدا به شمار آید، مجاز نمی باشد، اما اگر همین سجده، به فرمان خداوند و جهت اجابت دعوتش، در مقابل انسانی و برای احترام به او انجام پذیرد، ...
  • آیا در بهشت برزخی حورالعین وجود دارد؟
    16370 حور العین 1395/07/03
    با توجه به اطلاق آیه «وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلُوا فی‏ سَبیلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یرْزَقُونَ»؛[1] می‌توان چنین برداشت نمود که هر نوع نعمتی از جمله حوریان در حیات برزخی وجود دارند. این معنا البته از برخی روایات نیز برداشت می‌شود: