کد سایت fa105429 کد بایگانی 122322 نمایه اقتدا به امام جماعتی که از نظر مأموم نمازش صحیح نیست
طبقه بندی موضوعی شرایط امام
خلاصه پرسش
اگر امام جماعت، نماز مغربش را اوّل غروب آفتاب بخواند و نظر مرجعش صحت چنین نمازی باشد، آیا فردی که نظر مرجعش متفاوت است، می‌تواند برای نمازهای قضای خود به وی اقتدا کند؟
پرسش
سلام علیکم؛ کسی مقلد مرجعی است که ادای نماز مغرب را از هنگام غروب آفتاب صحیح نمی‌داند، آیا جایز است، به کسی اقتدا کند که مقلد مرجعی است که نماز مغرب را از اوّل غروب صحیح می‌داند؟ البته مأموم در آن وقت نیت نماز قضا می‌کند.
پاسخ اجمالی

با توجه به این‌که از نگاه مأموم، نماز چنین امام جماعتی صحیح نیست، وی نمی‌تواند به او اقتدا کند، حتی اگر بخواهد نماز قضا بخواند.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

در فرض سؤال اقتداء صحیح نمی‌باشد.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

خیر نمی‌تواند.

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

خیر، نمی‌تواند.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

اقتدای مذکور باطل است و چنانچه مأموم به وظیفه منفرد عمل نکند نمازش باطل است.

حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی (مد ظله العالی):

اقتدا صحیح نیست؛ چرا که از نظر مأموم نماز امام جماعت قبل از وقت و باطل است.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

در صورتی که وقت داخل نشده نمی‌تواند نماز بخواند.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، علوی گرگانی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.