گنجینه پاسخ ها

پرسش های اتفاقی

  • تفسیر آیه ۲۳و ۲۴ سوره کهف، از نظر علامه طباطبائی چیست؟
    19606 تفسیر 1392/10/19
    علامه طباطبائی در تفسیر آیه 23و 24 سوره کهف؛ یعنی این‌که باید کار فردا را به مشیت خدا (ان‌شاء اللَّه) مشروط کرد می‌گوید؛ چه این‌که خطاب آیه شریفه را منحصر به رسول خدا(ص) بدانیم و چه این‌‌که بگوییم خطاب به آن‌حضرت و دیگران است، این آیه در بیان ...
  • با وجود این که آدم های بی دینی که در زندگی شان موفقند بسیار هستند چگونه انسان نیازمند به دین است ؟
    43802 دین 1389/07/26
    اگر همان آدم هایی را می گویید که هیچ دینی ندارند و موفق هستند، می ببینید در ظاهر زندگی می کنند به ظاهر خوشحال هستند، ولی در باطن دلشان در لحظه های تنهایی خودشان آن موقع که خودشان هستند، یک گمشده جدی دارند که بالاخره چی ...
  • ربیع بن خیثم(خثیم) کیست؟ آیا مزار معروف خواجه ربیع در مشهد متعلق به این شخص است؟
    20284 درایه الحدیث 1394/05/25
    رَبیع بن خُثَیم(یا خیثم) ثَوْرى، یکى از هشت زاهد مشهور صدر اسلام به شمار می‌رود. او گرچه در سپاه امام علی(ع) باقی‌ماند اما در حقانیّت نبرد صفین دچار تردیدهایی شد و از امام درخواست کرد که او را به مرزهایی که نبرد با مشرکان در آن‌جا جریان داشت ...
  • معنای اسلام چیست؟
    139202 اسلام و ایمان 1387/05/01
    اسلام در لغت به معنای تسلیم و گردن نهادن است و در اصطلاح قرآن، مسلمان به معنای تسلیم مطلق در برابر فرمان خدا و توحید کامل و خالص از هر گونه شرک و دو گانه پرستی است و به همین جهت است که قرآن کریم ...
  • کدام‌یک از تعقیبات نماز را باید در اولویت قرار داد؟ سجده شکر، تسبیح حضرت زهرا(س) و یا ...؟
    12270 مستحبات نماز 1398/10/26
    در احادیث، ترتیبی برای تعقیبات نماز ذکر نشده است، ولی گروهی از فقها می‌گویند از برخی روایات چنین برمی‌آید که در انجام تعقیبات نماز، اولویت با تسبیحات فاطمه زهرا(س) است؛ یعنی این‌که نمازگزار پس از اتمام نماز، 34 مرتبه الله اکبر، 33 مرتبه الحمد لله و 33 مرتبه ...
  • تفسیر 10 آیه اول سوره انفال چیست؟
    23915 تفسیر 1392/06/04
    تفسیر ده آیه اول سوره انفال به طور خلاصه به ترتیب به شرح زیر است: 1. درباره آیه اول سوره انفال «یَسْئَلُونَکَ عَنِ الْأَنْفال» و غنائم جنگی نمایه‌های «مالکیت انفال»، سؤال 4983 و «مالکیت خدا بر انفال و غنائم»، سؤال 6504 و «دلیل وجوب خمس ...
  • نظر مشهور علما و مجتهدین در باره شاهان صفویه چیست؟
    20178 تاريخ بزرگان 1387/11/30
    باید بدانیم که علما و مجتهدین، یک اصل کلی را قبول دارند که باید در ترویج و تبلیغ دین تلاش نمود و در تحکیم مبانی آن از هیچ کوششی دریغ نداشت، اما ممکن است در شیوه­های دست­یابی به چنین هدف مشترکی، اختلاف­نظرهایی وجود داشته باشد و سخن امام ...
  • اثر قرائت سوره فتح در نماز مستحبی هر شب از ماه رمضان چیست؟
    13635 حدیث 1393/07/14
    در ارتباط با اثر و نتیجه قرائت سوره انا فتحنا(فتح) در نماز مستحبی هرشب از ماه رمضان روایات چنین می‌گویند: مسعودی می‌گفت شنیدم هرکس در هر شب‌ ماه مبارک رمضان سوره فتح را در نمازهای مستحبی بخواند در آن سال از گزند حوادث محفوظ می‌ماند.
  • چرا خوردن و آشامیدن با دست چپ توصیه نمی‌شود؟
    37766 حدیث 1393/12/11
    فلسفه همه احکام و جزئیات آنها به طور تفصیلى روشن نیست و آگاهى از آن دانشى فراتر از تنگناهاى معارف عادى بشرى می‌طلبد. ولی به طور اجمال، روشن است که همه احکام الهى تابع مصالح و مفاسد واقعى در متعلق آنها است. بنابراین در صورتى که فلسفه حکمى ...
  • ناسزا گفتن در تنهایی و خلوت خود به دیگران چه حکمی دارد؟
    10788 غیبت، توهین و تجسس 1398/01/15
    دشنام و ناسزاگویی و استفاده از الفاظ رکیک در شأن مؤمن نیست و اگر مخاطب با شنیدن آن مورد اهانت قرار گیرد، حرام است. البته برخی از مراجع،[1] ناسزاگویی را به طور مطلق - چه در خلوت و چه در حضور مخاطب- جایز ندانسته