گنجینه پاسخ ها

پرسش های اتفاقی

  • آیا ذریه پیامبر (ص) نیز باید خمس پرداخت کنند؟
    24671 Laws and Jurisprudence 1387/04/09
    اگر انسان از تجارت یا صنعت، یا کسب هاى دیگر مالى به دست آورد،چنان چه از مخارج سال خود او و عیالاتش زیاد بیاید، خمس، یعنى پنج یک آن را در این زمان باید به مجتهد جامع الشرایط بدهند یا به مصرفى که او اجازه مى‏دهد برسانند.[1] در ...
  • اگر در هنگام غسل جنابت از انسان بادی خارج شود آیا می تواند غسل را به پایان برساند یا باید از دوباره شروع به غسل کردن نماید؟
    136438 Laws and Jurisprudence 1387/03/09
    امام راحل ره می فرمایند: اگر در بین غسل حَدَث اصغر[1]از او سر زند، مثلاً بول کند، غسل باطل نمى‏شود[2] ولی باید توجه داشت: برای انجامی اعمالی که در آنها داشتن وضوء شرط است باید وضوء بگیرد ولی احتیاط آن است به قصد تکلیفی که ...
  • آیا می‌توانیم در نماز، بخشی از یک دعا و یا زیارت‌نامه را بخوانیم؟
    11055 رکوع 1397/12/04
    خواندن دعا مانعی ندارد و در زیارت‌نامه، چنانچه مخاطب خداوند باشد، اشکالی ندارد، ولی اگر مخاطب مخلوقات (مانند امامان و معصومین) باشند، خواندن آن در نماز جایز نیست و موجب باطل شدن نماز می‌شود.ضمائم:پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای ...
  • آیا قرآن انسان را از آسیب رساندن به خود نهی کرده است؟
    26576 تفسیر 1397/07/24
    تعالیم دین اسلام به گونه‌ای است که برای روح و جسم انسان ارزش فوق العاده‌ای قائل شده، و انسان را از هرگونه وارد کردن آسیب به جسم و جان خویش نهی می‌کند و برحذر می‌دارد. در این‌ نوشتار به چند آیه به عنوان نمونه اشاره می‌شود: 1. نهی ...
  • آیا می‌توان بدون وضو و با غسل احتیاطیِ جنابت، نماز خواند؟
    33188 شک در جنابت 1393/05/05
    تا انسان یقین به حالت جنابت نداشته باشد، انجام غسل جنابت اعتباری ندارد، لذا برای نماز خواندن نمی‌توان به غسل احتیاطی اکتفا نمود. پس بر فرض سؤال نمازهایی که با این غسل خوانده شده باید قضا شود، ولی برخی از فقها[1] می‌گویند نمازهای گذشته ...
  • آیا خوردن کوسه حرام است یا نه؟
    30707 Laws and Jurisprudence 1389/10/11
    دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):در صورتیکه فلس نداشته باشد حلال نیست.پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:اگر کوسه، دارای پولک، هر چند در دوره ای از زندگی، باشد؛ حلال است و در این امر باید متخصصان ...
  • موارد مهم بانکداری اخلاقی چیست؟
    8965 گوناگون 1393/03/04
    عبارت «بانکداری اخلاقی»، ادبیات جدیدی است که اخیراً در حوزه بانکداری رایج گردیده است. بانکداری اخلاقی مفهومی است با گستره‌ای وسیع که در آن، بانک‌ها در حوزه‌های کاری خود، ضمن حفظ تقیّد به معیارهای متعالی اخلاقی و تعهد به کرامت انسانی، سعی در بهبود و حفظ شرایط زیست ...
  • لیلة الهریر به چه شبی می گویند؟
    19720 تاريخ بزرگان 1391/05/07
    لیلة الهریر (شب هیاهو و پُر غوغا و سخت) شبی بود که در جنگ صفین، لشکر امام على(ع) و معاویه در آن شب با یکدیگر به نبرد پرداختند و عده ای بسیاری از دو سپاه کشته شدند. در آن شب جز صدای چکاچک شمشیر و به هم ...
  • منظور از این که ائمه استقلال وجودی ندارند چیست؟
    7560 دانش، مقام و توانایی های معصومان 1389/04/03
    این بحث معمولاً در ذیل مباحث مربوط به مقامات ائمه مطرح شده است آنجا که برای ائمه با تکیه بر روایات ، مقاماتی خاص در علم و قدرت و ولایت و ... قائل می شویم که ممکن است برای کسی شبهه استقلال ائمه پیش بیاید که ...
  • عموم منزلت به چه معنا است، و کاربرد آن در فقه چیست؟
    برای دریافت مفهوم «عموم منزلت»، بررسی مقدمات زیر ضروری به نظر می‌رسد:خداوند برای «موضوع الف»، نتایج و پیامدهایی در نظر گرفته است.در مقطعی دیگر، خداوند، «موضوع ب» را همانند و یا قائم مقام «موضوع الف» قرار داده است.اکنون آیا تمام نتایج و پیامدهای «موضوع الف» برای «موضوع ب» نیز ثابت ...