کد سایت fa27234 کد بایگانی 32556 نمایه نگاه یا لمس عورت دیگران در صورت ضرورت
طبقه بندی موضوعی برخی احکام
خلاصه پرسش
من پدرم بیمار است گاهی او را حمام برده وموهای زاید بدن او را می زنم، آیا در این صورت نگاه و لمس عورت او حرام است؟
پرسش
سلام، من پدرم بیمار است و او را به حمام برده وموهای زاید بدن او را می زنم که عورت آن را دیده و اجبارا به عورت او دست می زنم آیا این کار حرام است؟
پاسخ اجمالی
نگاه یا لمس عورت دیگران، حرام است، اما در فرض سؤال، اگر زدودن موهای مزبور ضرورت دارد و کسی که محرم پدر شما باشد و بتواند این کار را انجام دهد، وجود ندارد و بدون نگاه کردن به عورت این کار ممکن نباشد، این کار اشکالی ندارد. در این صورت احتیاطا در هنگام لمس عورت، از دستکش استفاده کنید.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
فى نفسه اشکال ندارد ولى باید از مقدمات حرام از قبیل لمس و نظر اجتناب شود و اگر ممکن نباشد جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
این کار جایز نیست مگر این که ضرورت داشته باشد که در این فرض باید از دست کش استفاده کند وحتی الامکان از نگاه کردن خودداری کند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در غیر موارد ضرورت از نگاه و لمس عورت ایشان پرهیز نمایید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
نگاه در صورت اضطرار مانعی ندارد ولی برای لمس تا حد امکان از دستکش استفاده شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر زدودن موهای مزبور ضرورت دارد و کسی که محرم پدر شما باشد و بتواند این کار را انجام دهد، وجود ندارد و بدون نگاه کردن به عورت این کار ممکن نباشد، این کار اشکالی ندارد. در این صورت احتیاطا در هنگام لمس عورت از دستکش استفاده کنید.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.