گنجینه پاسخ ها

پرسش های اتفاقی

  • آداب نوشیدن آب چیست؟
    31542 حدیث 1394/01/08
    آب، مایع طاهر و مطهری است که از ضروریات زندگی جانداران می‌باشد. ارزش این مایع گران‌قدر به حدّی است که امام علی(ع) آن‌را برترین نوشیدنی‌ در دنیا و آخرت دانسته‌اند[1] و در روایت دیگری توصیه شده است که آب را به گونه‌ای بنوشید که ...
  • آیا تا حد امکان باید تلاش کنیم که دیگران ما را نشناسند و فرد مشهوری نشویم؟!
    1568 حدیث 1400/10/01
    در برخی از زمان‌ها و نیز بعضی از مقطع‌های زندگی، گمنام ماندن و بی‌نام و نشان بودن، می‌تواند امتیاز بزرگی باشد؛ از همین‌رو امام باقر(ع) در دوران اختناق اموی به جابر بن یزید جعفی سفارش کرد که از مردم عصر و زمان خویش پنج چیز را غنیمت ...
  • ابرو برداشتن زن، چه حکمی دارد؟ در برابر شوهر چطور؟
    99674 Laws and Jurisprudence 1391/04/24
    برداشتن ابرو برای زنان به خودی خود اشکالی ندارد. در اسلام، آرایش زن برای شوهر مستحب شمرده شده، و زنى که در آرایش و زینت خود براى شوهر کوتاهى کند، مورد نکوهش قرار گرفته است؛ لذا فقهای شیعه ضمن سفارش بانوان به رعایت این مسئله، آشکار ...
  • پیامبر اسلام(ص) به تلاوت قرآن کدام‌یک از صحابه علاقه‌مند بود؟
    10009 علوم قرآنی 1394/06/17
    رسول خدا(ص) و ائمه اطهار(ع) قرائت قرآن با «صوت نیکو» یا «صوت حزین» را سفارش فرمودند.[1] پیامبر(ص) گاهى به قرائت قرآن برخى از اصحاب؛ مانند عبدالله بن مسعود و سالم غلام ابوحذیفه گوش فرا‌داده و تلاوتشان را می‌پسندید. 1. در روایات متعددی ...
  • معنای معصوم چیست؟
    59011 عصمت 1386/09/18
    علامه طباطبایى می‌‏فرماید: منظور از "عصمت" وجود امرى است در انسان معصوم که باعث حفظ او از وقوع در آنچه که جایز نیست (مثل خطا و معصیت) می‌‏شود.[1] البته از نظر ایشان، انبیاى الهى (و تمامى اولیا و هدایت شدگان خاص) داراى عصمت مطلق می‌‏باشند که ...
  • در زمان اجرای مناسک حج و عمره لازم است چه مقدار از چهره زن آشکار باشد؟
    6120 احرام 1392/03/27
    مراجع عظام تقلید در این باره می‌گویند: زن مُحْرم نباید تمام یا قسمتى از صورت خود را با نقاب یا روبند و مانند اینها بپوشاند. و صورت به مقدارى که در وضو شسته مى‌شود باید باز باشد. البته پوشاندن گوشه‌هایى از بالا یا پایین صورت یا دو طرف ...
  • چه ارتباطی میان حالت‌های نفسانی انسان (نفس اماره، نفس لوّامه و نفس مطمئنه) با نیروی عقل و شهوت وجود دارد؟
    24738 نظری 1392/04/27
    1. در مورد سؤال اول، پاسخ شماره 928 «فرق شيطان با نفس اماره»، را مطالعه کنید. 2. هدف از آفرینش انسان، رسیدن به کمال الهی است و خداوند حکیم هر آنچه را که انسان برای رسیدن به کمال نیاز دارد، در وجودش قرار داده است که از ...
  • آیا این سخن صحیح است که «پیامبر(ص) به اذن خدا حضرت آدم(ع) را خلق کرد»؟!
    28904 حدیث 1387/12/28
    همه‌ی موجودات این عالم دارای دو وجود هستند: یکی وجود علمی در نزد خداوند که از آن به وجود نوری تعبیر می‌کنند؛ و دیگری وجود عینی، مانند وجود در عالم ماده برای موجودات مادی. وجود نوری پیامبر اکرم(ص) به دلیل جامعیت و برتری، قبل از همه‌ی موجودات و ...
  • معنای کلمات «جلال» و «جزار» و «قلائد» در روایات چیست؟
    10282 حدیث 1392/09/04
    «جزّار»، در زبان عربی به معنای قَصّاب و فروشنده گوشت به کار می‌رود.[1] معنای «جِلال» پوست و پوشش حیوان است،[2] و اصطلاحاً به آن جُل گفته می‌شود.[3] واژه «قلائد» به چیزی گفته می‌شود که به عنوان ...
  • حکم وسایلی که مرد خریده، پس از طلاق چیست؟
    24638 طلاق 1392/01/26
    ابتدا توصیه می‌کنیم زود به فکر جدایی و طلاق نباشید و سعی کنید با مشکلات جزئی بسازید و صبر و حوصله داشته باشید و حتماً با بزرگان فامیل مشورت کنید و بعداً تصمیم بگیرید. اما درباره‌ی سؤال مذکور باید گفت، اینگونه امور تابع توافق و قرار داد دوطرفه ...