گنجینه پاسخ ها

پرسش های اتفاقی

  • منظور از این‌که همه تمثّلها در صُقع ذات نفس تمثّل می‌یابد، چیست؟
    15087 انسان شناسی 1393/08/21
    «صُقع» در لغت به معنای ناحیه و منطقه است.[1] مقصود از این عبارت(همه تمثّلها در صُقع ذات نفس تمثّل می‌یابد) این است که همه‌ی صورت‌هایی که انسان در حال کشف و شهود مشاهده می‌کند در حقیقت صورت‌هایی است که در عالم ذات انسان تحقق ...
  • فلسفه‌ی وجود قدرت چشم‌زخم در انسان‌ها چیست؟
    11225 چشم زخم و طلسم 1400/01/05
    چشم‌زخم نیرویی است که در برخی انسان‌ها وجود دارد. البته این نیرو دارای شدت و ضعف است و شاید در تمام انسان‌ها به صورت بالقوه یا ضعیف موجود باشد. شناخت ماهیت و فلسفه‌ی وجودی این نیرو، مشکل است و به گونه‌ای باید اعتراف کرد ماهیت و حقیقت ...
  • راهکار ارتباط جنسی صحیح (خالی از گناه) بین پسر و دختر چیست؟
    92325 ازدواج 1385/12/12
    از نظر اسلام زن و مرد مکمل یکدیگر هستند و خداوند حکیم این دو را برای یکدیگر آفرید تا مایه‌ی آرامش همدیگر باشند و نیازهای عاطفی و روحی و جنسی یکدیگر را برآورده کنند.اسلام برای برآورده شدن نیازهای طرفین چهار چوب ازدواج(دائم و موقت) را تعیین ...
  • سرنوشت همسران امام حسین (ع) بعد از واقعه کربلا چه شد؟
    307683 تاريخ بزرگان 1390/02/04
    امام حسین (ع) دارای پنج همسر بوده اند. برخی از مورخان تعداد فرزندان آن حضرت از این زنان را شش و بعضی بیش از شش نفر هم ذکر کرده اند.اسامی همسران حضرت عبارت اند از:1. ...
  • معنای توحید در خالقیت چیست؟
    58497 پروردگار. نامها و ویژگی ها 1390/10/14
    توحید در خالقیت یعنی اینکهدر جهان هستی هیچ خالقی جز خدای سبحان وجود ندارد. موجودات امکانی، آثار و افعال آنان، حتی انسان و تمام اختراعات و اکتشافاتش حقیقتاً و بدون گزاف گویی مخلوق ...
  • آیا بعد از امام رضا(ع)، شیعیان دیگر دچار انشعاب نشدند؟!
    3353 فرقه های منشعب از شیعه 1399/11/18
    در دوران امامت ائمه(ع)، اگرچه بیشتر شیعیان در مسیر صحیح حرکت می‌کردند؛ اما با این وجود، فرقه‌های مختلفی نیز در میان آنها به وجود آمد که هر کدامشان تا شماری از امامان را قبول داشته و یکی از آنان را به عنوان آخرین امام دانسته و ...
  • تأثیر خدا در زندگی انسان ها چگونه است؟
    20762 انسان و خدا 1391/10/26
    تاثیر خدا در کل عالم خلقت همچنین در زندگی انسان ها خارج از حکمت الاهی نیست و اراده خدا از مسیر همین سنت های الاهی در عالم هستی جاری شده است ضمن این که در هر آنی اراده فعال خداوند در همه این قوانین ...
  • در صورت تعارض گواهان بر اعلمیت مجتهد، وظیفه چیست؟
    10042 Laws and Jurisprudence 1388/01/16
    همه مراجع تقلید فتوا داده اند که:"مجتهد و اعلم را از سه راه مى‏توان شناخت: اول: آن که خود انسان یقین کند، مثل آن که از اهل علم باشد و بتواند مجتهد و اعلم را بشناسد. دوّم: آن که دو نفر عالمِ عادل که مى‏توانند مجتهد و اعلم را تشخیص ...
  • آیا خوردن کوسه حرام است یا نه؟
    30684 Laws and Jurisprudence 1389/10/11
    دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):در صورتیکه فلس نداشته باشد حلال نیست.پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:اگر کوسه، دارای پولک، هر چند در دوره ای از زندگی، باشد؛ حلال است و در این امر باید متخصصان ...
  • «اصل مثبت» چیست؟
    16071 General Terms 1398/01/18
    این اصل بیشتر در بحث استصحاب مورد گفتگو قرار گرفته است که هرگاه استصحابی جاری شود، و هدف از آن اثبات یک اثر شرعی باشد، اصل عقلی یا عادی را که واسطه بین مستصحب و آن اثر شرعی خواهد بود، «اصل مثبت» می‌نامند. به عبارت دیگر، هر ...