تأثیر خدا در زندگی انسان ها چگونه است؟
پرسش
تأثیر خدا در زندگی انسان ها چگونه است؟
پاسخ اجمالی

تاثیر خدا در کل عالم خلقت همچنین در زندگی انسان ها خارج از حکمت الاهی نیست و اراده خدا از مسیر همین سنت های الاهی در عالم هستی جاری شده است ضمن این که در هر آنی اراده فعال خداوند در همه این قوانین حضور دارد.

پاسخ تفصیلی

تاثیر خدا در کل عالم خلقت همچنین در زندگی انسان ها خارج از حکمت الاهی نیست. بنایراین سنت های الاهی در عالم هستی جاری شده اند ضمن این که در هر آنی اراده فعال خداوند در همه این قوانین حضور دارد و خواست بلامعارض او برای به کمال رساندن انسان به عنوان ازلی ترین قانون هستی بر همه چیز حاکم است.

کشف این سنت ها و قوانین هستی منحصر در مطالعه تاثیرات معمول در عالم ظاهر نیست بلکه بسیاری از اسباب مادی و معنوی، ظاهری و باطنی ، خود آگاه و ناخود آگاه در یک مسئله تاثیر گذارند و حاصل و بر آیند تمامی آنها با اذن و تایید و فرمان الاهی در زندگی فرد ظاهر می شود.

با این توضیح که از جانب خداوند به عنوان فیاضیت مطلق هیچ گونه کوتاهی نیست و در نهایت خواست خود انسان و اختیار او در انتخاب راهی برای چگونه بودن به عنوان اصلی ترین مجرای تحقق خواست خداوند عمل می کند و برای سازندگی و تکامل هر فردی تاثیر گذار است.

بنا براین پاسخ این است که هیچ فعلی خارج از اراده حکیمانه خداوند نیست و این اراده الاهی در زندگی انسان در هر آنی فعال و حاضر است، حتی اگر انسان طالب اهدافی حقیر باشد پاسخ عالم هستی به عنوان امداد در این طریق مشمول حال او خواهد شد و این اختیار در فرصتی مقرر به او داده خواهد شد و این از لطف الاهی است که انسان به اراده خود مسیر خود را تجربه کند. ضمن اینکه باز هم خداوند از لطف بی نهایت خود انسان را به حال خود رها نکرده و همواره شرایطی برای انتخاب هایی بهتر را فراهم می کند.

آنچه انسان از عالم هستی می خواهد با در نظر گرفتن عالی ترین مصالح از جانب فیض خداوندی پاسخی دریافت می کند که در زندگی هر فردی ظاهر می شود.

اعم از تمایلات دنیوی یا معنوی با این حال محدودیت هایی بر خاسته از تمایلات جاهلانه و تعارضی که این خواسته ها با علائق ذاتی و متعالی خود فرد دارند، باعث خواهد شد که فرد به انحرافی بودن آنها پی برده و متوجه غرض اصلی از خلقت خود شود.

به این ترتیب آنچه در زندگی حاکم است اراده ازلی خداوند است، از مجرای اختیار انسان ، در بستر و شرایطی که توسط عالم هستی برای فراهم آوردن عالی ترین مصالح تکاملی یک فرد تعبیه شده است.

فرد مؤمن، در اثر شناخت ماهیت پدیده های حاکم بر عالم، همه آنها را عنایات الاهی می بیند و حقیقت آنها را در نسبت با خویشتن در می یابد و عشق و طلب سعادت نهایی را از جانب خداوند در تمامی شرایط حاکم بر خود می پذیرد.

چنین انسانی بعد از رسیدن به مقام تسلیم و رضا در نهایت از تمامی محدودیت ها رهایی یافته و به منشأ قدرت، اراده و رحمت بی پایان اتصال پیدا می کند.

در صورت نیاز به توضیح بیشتر در مورد این سؤال می توانید به مواردی مشابه در این سایت مراجعه کنید.

 از جمله سؤالات ذیل برای مطالعه پیشنهاد می شود:

6560 (سایت:6680 )

6564 (سایت: 6685)

3182 (سایت:3439 )