دلیل نام گذاری ماه صفر به صفر المظفر چیست؟
پرسش
دلیل نام گذاری ماه صفر به المظفر چیست؟ و از چه زمانی این پسوند به آن اضافه شد؟
پاسخ اجمالی
  1. بر اساس جست‌وجوی انجام شده، نام‌گذاری صفر به صفر المظفر در کلمات معصومین(ع) به استفاده نشده است. 2. در مورد پیشینه این لقب به ماه صفر هم نمی‌توان مبدأ دقیقی تعیین نمود، ولی بر اساس برخی قرائن این احتمال وجود دارد که چون ماه صفر بعد از ماه‌‌های حرام[1] واقع شده و نوعاً جنگ‌هایی که ممکن بود واقع شود تا پایان یافتن این ماه‌‌ها(ماه‌‌های حرام) به تأخیر می‌افتاد؛ از این‌رو اکثر اوقات با آغاز ماه صفر واقعه‌ی جنگ اتفاق می‌افتاد، یا احتمال آن بیشتر بود؛ به همین دلیل از باب فال نیک زدن، ماه صفر را ماهی ظفرمند و پیروزمند لقب داده‌‌اند تا همچنان که فال نیک زده‌‌اند، ماه پیروزی بر دشمنان باشد. سپس همین لقب در طول تاریخ و تاکنون بر سر زبان مردم مشهور و رایج شده است.
  2. ضمن این‌که در برخی اذهان ماه صفر ماهی منحوس تلقی شده[2] و این لقب به عنوان کاستن از ذهنیت منفی در مورد آن اطلاق می‌شود.

[1]. «اسلام و حرمت ماه های حرام»، 6488؛ «فلسفه حرمت ماه‌های حرام»، 32643.

[2]. «نحوست و سعادت روزها و ماه‌ها»، 32278.