استفاده از ظرفی که آلیاژ آن مخلوط با طلا یا نقره با برنج است چه حکمی دارد؟ اگر آن ظرف با آب طلا یا نقره باشد چطور؟
پرسش
آیا خوردن و آشامیدن در ظرفی که آلیاژ آن مخلوط از طلا یا نقره با برنج است حرام است؟ اگر آن ظرف با آب طلا یا نقره باشد چطور؟
پاسخ اجمالی
بیشتر مراجع تقلید در این باره می‌گویند:
1. استعمال ظرفى که روى آن را آب طلا یا آب نقره داده‌اند اشکال ندارد.[1]
2. اگر فلزى را با طلا یا نقره مخلوط کنند و ظرف بسازند، چنانچه مقدار آن فلز به قدرى زیاد باشد که ظرف طلا یا نقره به آن ظرف نگویند استعمال آن مانعى ندارد.[2]

[1]. آیت الله بهجت: ( اشکال دارد، اگر چه به حدّى نباشد که دو ظرف متّصل به حساب بیاید)؛ امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج‌1، ص 137، م 230، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق.
[2]. آیت الله مکارم: (... ولى اگر فقط طلا و نقره را با هم مخلوط کنند، استفاده از آن ظرف حرام است)؛ همان، م 231.