اکنون که افراد می‌توانند به‌راحتی به اطلاعات مختلف دست یابند، آیا اگر غیر مسلمانی مسلمان نشود، امکان رهایی او از دوزخ وجود دارد؟!
پرسش
با سلام؛ آیا امکان دارد در عصر حاضر که عصر ارتباطات و اینترنت است و افراد می‌توانند به‌راحتی به اطلاعات مختلف دست پیدا کنند، کسی از ادیان دیگر به غیر از اسلام آمرزیده شود و به بهشت برود؟
پاسخ اجمالی

نخست باید گفت؛ اگرچه دنیا از نظر وسایل ارتباطی پیشرفت چشم‌گیری داشته؛ اما این‌گونه نیست که تمام مردم دنیا به‌راحتی به این وسایل دسترسی داشته باشند. علاوه بر این، تنها وجود وسایل ارتباطی نوین برای شناخت حق کافی نیست، و دلیل برای جهنمی‌شدن، یا بهشت نرفتن پیروان ادیان دیگر نمی‌شود؛ چرا که شناخت باید به‌گونه‌ای باشد که انسان به‌حقانیت اسلام، اطمینان پیدا کند، یا حداقل نسبت به باورهای خود دچار تردید گردد.

بنابراین، تا زمانی که به‌مَثَل یک فرد متدین به‌مسیحیت یا یهودیت و ... در باورهای خود دچار تردید نشده و حقانیت اسلام برای او ثابت نشده باشد و نیز رفتار خود را منطبق با عقل و یا همان پیامبر درونی تنظیم کند و در نتیجه انسان خوبی باشد، از باب تفضل و رحمت گسترده الهی، می‌تواند در زمره بهشتیان قرار گیرد.[1]

البته هر فردی باید به اندازه ظرفیت خود تلاش کند تا به‌حقیقت دست یابد.

در این زمینه می‌توانید پاسخ fa4230 را نیز ملاحظه فرمایید.

[1]. بهشت و غیر مسلمانان؛ قاصرین و نجات از جهنم.