گنجینه پاسخ ها

پرسش های اتفاقی

  • فرق میان «وجوب» و «لزوم» چیست؟
    21439 Laws and Jurisprudence 1390/10/21
    در عمل، این دو واژه با هم فرقی نداشته و مترادف اند، اما میان «وجوب» و «لزوم» از جهت نظری فرق هایی وجود دارد که برخی از اینها بیان می شود: 1.
  • آیا در منابع و روایات شیعی به «جبل الرحمه» در صحرای عرفات اشاره‌ای شده است؟
    526 تاریخ اماکن 1402/08/09
    «جَبلُ الرَّحمَة»، کوهى در شمال شرقى عرفات است.[1] در منابع تاریخی و حدیثی اسلامی و شیعی از این‌کوه با نام‌‌های متعددی یاد شده است؛ مانند جبل الرحمة، جبل عرفه، جبل الآل، جبل عرفات، جبل فاران، جبل قرین.در ادامه و بدون بررسی سندی به چند روایتی که ...
  • بر اساس روایات، آیا برای شناخت حقیقت، تنها باید دید، یعنی شنیده‌ها هیچ اعتباری ندارند؟
    7413 حدیث 1397/03/17
    ابتدا باید گفت؛ آنچه انسان با چشمان خود ببیند - و احتمال خطای در دید ندهد - با قطعیت قابل پذیرش است. از این‌رو است که امام حسن(ع) در جواب سؤال مرد شامی می‌فرماید: «بین حق و باطل چهار انگشت فاصله است. هر چه با چشم دیدى حق ...
  • «ضریع» که در قرآن از آن با عنوان غذایی دوزخی یاد شده، چه نوع غذایی است؟
    2327 تفسیر 1401/12/16
     همان‌گونه که در پرسش آمده، آیه‌ای از قرآن به غذایی با نام «ضریع» اشاره می‌کند که تنها خوراک دوزخیان است:«لَیْسَ لَهُمْ طَعامٌ إِلَّا مِنْ ضَرِیعٍ لا یُسْمِنُ وَ لا یُغْنِی مِنْ جُوعٍ»؛[1]آنان جز «ضریع» غذای دیگری ندارند که آن نیز نه گرسنگى را برطرف نموده، و نه ...
  • معنای لبّیک چیست؟
    90110 Laws and Jurisprudence 1391/01/23
    «لبّیک» به معنای پاسخ مثبت دادن، موافقت کردن و پذیرش دعوت یا قبول آن است؛[1] پذیرشی همراه با تکریم و تعظیم و تجلیل. این واژه در اصل «لَبَّینِ لَکَ» بوده که در اثر ادغام به صورت «لَبَّیک» درآمده است.[2]
  • آیا تکرار آیات و مطالب در قرآن، دلیل عدم انسجام آیه های آن نیست؟
    20200 تفسیر 1388/08/18
    هدف از داستان هاى قرآن رشد و تکامل انسان ها است، هدف نور و روشنایى در جان ها است و کنترل هوس هاى سرکش، بالاخره هدف مبارزه با ظلم و ستم و انحراف است. دلایل و نکات پراکندگی موضوعات در قرآن عبارت است از: اصالت دادن به محتوا و فصل های ...
  • ارکان چهارگانه کعبه کدام‌اند، و چه آدابی دارند؟
    14403 طواف 1396/12/02
    کعبه(خانه خدا) مکعب شکل است، و هر زاویه آن تقریباً محاذى با یکى از جهات چهارگانه(شرق، غرب، شمال و جنوب) است. به هر زاویه، رکن گفته می‌شود. و مجموع این چهار گوشه را «ارکان اربعه»، یا زوایاى چهارگانه می‌گویند. بر این اساس، کعبه چهار رکن شرقی، شمالی، غربی ...
  • آیا قرض دادن به کسی که مال خود را در راه حرام صرف می‌کند جایز است؟
    8085 گوناگون 1396/07/25
    اگر بدانیم پولی که قرض داده می‌شود، به طور مستقیم در انجام کار حرامی مثل خرید شراب و یا هزینه‌های قمار مصرف می‌شود، بیشتر فقها معتقدند که قرض دادن به چنین فردی جایز نیست، ولی برخی فقها[1] چنین قرضی را جایز شمرده، اما قرض ...
  • آیا سوراخ کردن گوش فرزندان(دختر و پسر) مستحب است؟
    69942 گوناگون 1393/05/26
    یکی از مستحباتی که برای روز هفتم ولادت بچه نقل شده، سوراخ کردن گوش است. روایاتی که در این‌باره نقل شده دو دسته‌اند؛ در برخی از روایات سفارش به سوراخ کردن گوش پسر بچه شده است،[1] در برخی از آنها تنها لفظ «مولود»(فرزند متولد ...
  • آیا خداوند برای رفتارهای اخلاقی کفار و غیر مسلمانان نیز پاداشی را در نظر می‌گیرد؟
    11441 نظری 1396/04/19
    در تعیین ارزش اخلاقى اعمال، هم حُسن فعلى و هم حُسن‏ فاعلى‏ باید مورد توجه قرار گیرد. امّا آنچه با موضوع اخلاق ارتباط تنگاتنگ دارد، رفتارهاى اختیارى فاعل اخلاقى است. از این‌رو، درباره رفتارهای اخلاقی کافران و غیر مسلمانان باید گفت؛ افعال اخلاقی و نیز خدمات آنها اگر ...