معنای اصطلاح «روایت اقران» و روایات «مدبّج» و «غیر مدبّج» چیست؟
پرسش
روایت اقران چه اصطلاحی است؟
پاسخ اجمالی

«روایة الأقران» اصطلاحی در دانش حدیث است. و به روایتی گفته می‌شود که یکی از راویان آن از دیگری روایت کند که هر دو راوی هم‌سن و سال بوده و یا آن‌که به صورت مشترک، پای درس استادی نشسته باشند؛ مانند سید مرتضی و شیخ طوسی که از شیخ مفید روایت می‌‌کنند.[1]

همچنین «روایت اقران» را به اقسام مختلفی تقسیم کرده‌اند، به عنوان نمونه، اگر این دو فرد معاصر، هرکدام از دیگری روایت کنند، آن‌را «روایت مدبّج» گفته و اگر تنها یکی از آن دو از دیگری روایت کند، آن‌را «غیر مدبّج» می‌نامند.

[1]. ر. ک: سرور، ابراهیم حسین‏، المعجم الشامل للمصطلحات العلمیة و الدینیة، ج ‏1، ص 489، بیروت، دار الهادی، چاپ اول، 1429ق.