گنجینه پاسخ ها

پرسش های اتفاقی

  • فرید الدین عطار نیشابوری که بود؟
    22438 تاريخ بزرگان 1394/08/05
    فرید الدین محمد عطار نیشابوری، شاعر و عارف معروف ایرانى قرن ششم و هفتم هجری قمری است که در حوالی نیشابور متولد شد. او شغل پدر خود؛ عطاری (دارو فروشی) را ادامه داد تا این‌که بنابر حادثه‌ای به عرفان جذب شد. وی پس از سفر به مناطق ...
  • از نگاه روایات؛ آموختن چه دانش‌هایی ارزشمندتر است، و از هر دانشی تا چه اندازه باید آموخت؟
    8314 درایه الحدیث 1396/09/25
    به‌طور کلی؛ امام علی(ع) درباره رعایت اولویت‌ها در فراگیری علم و دانش می‌فرماید: «پرسش‌هایت در مورد چیزهایی باشد که دانستن آنها برایت لازم بوده و بهانه‌ای برای نیاموختن آنها نداری».[1] «محدوده دانش به‌ قدری گسترده است که نمی‌توان به تمام آن دست یافت، پس ...
  • راویان طبقه اول امام حسن مجتبی(ع) چه کسانی بودند؟
    8628 امام حسن مجتبی ع 1392/07/11
    ۱. راویان و اصحاب امام حسن مجتبی(ع) در کتاب‌های متعددی نام برده شده‌اند که شیخ طوسی حدود 40 نفر از اصحاب و راویان آن‌حضرت را در کتاب رجال خویش بر شمرده است. این اسامی عبارت‌اند از: أحنف بن قیس أصبغ بن نباتة أشعث بن سوار جابر بن عبد ...
  • منظور از «عتل زنیم» در آیه 13 سوره قلم چیست؟
    25357 تفسیر 1396/01/20
    قرآن کریم در بیان اوصاف منافقان و تکذیب کنندگان رسالت پیامبر اکرم(ص)، پس از آن‌که از صفات عیب‌جویی، سخن‌چینى، مانع کار خیر بودن، تجاوز و گناه‌کاری آنان یاد می‌کند، در توصیفی برای این تبهکاران می‌فرماید: «عُتُلٍّ بَعْدَ ذلِکَ زَنِیمٍ»؛[1] و پس از آن (همه ...
  • با توجه به برخی تضادهای بین علم و دین چه رابطه‌ای بین این دو وجود دارد؟
    17956 نسبت علم و دین 1386/05/10
    در پرسش‌های مطرح شده مواردی وجود دارد که پرداختن به هر یک از آنها مقاله‏ی مفصلی را می‌طلبد، ولی ما به طور اختصار به مطالبی اشاره می‏کنیم که امیدواریم در راه‌یابی ما و شما به گوهر و حقیقت دین مؤثر واقع گردد.از نظر شناخت، مبنای دین ...
  • پیروان مکتب «اباحیه» چه اعتقاداتی داشتند؟
    4000 شیعه و دیگر مذاهب 1398/12/12
    واژه «اباحیه» هم‌خانواده و هم‌ریشه کلمه «مباح»، به معنای مجاز و حلال دانستن برخی از اعمالی است که در دین، انجام آن ممنوع و حرام گردیده است.برخی از فرقه‌هایی که در حاشیه اسلام پدید آمده و طبیعتاً دچار انحرافات خاصی بوده‌اند، بدین نام خوانده شده‌اند. البته ...
  • تفسیر آیات 27 و 28 سوره کهف چیست؟
    16788 تفسیر 1392/09/30
    قرآن کریم در آیات 27 و 28 سوره کهف می‌فرماید: «آنچه را از کتاب پروردگارت به تو وحى شده تلاوت کن! هیچ چیز سخنان او را دگرگون نمى‌‏سازد و هرگز پناه‌گاهى جز او نمى‌‏یابى! با کسانى باش که پروردگار خود را صبح و عصر مى‌‏خوانند، و تنها رضاى ...
  • حجیت سنت در امور دنیوی است یا اخروی؟
    13912 معصومین 1388/07/23
    دانشمندان اصولى، اعم از شیعه و اهل سنت، براین رأى اتفاق دارند که سنت عبارت است از: گفتار و کردار و تقریر رسول خدا (ص). شیعه معتقد است که سنت شامل قول و فعل و تقریر امامان (ع) نیز مى‏شود، ازاین رو امامت در امتداد نبوت ...
  • چرا تمامى علما فصل خاصى را به طرح ولایت فقیه اختصاص نداده و حدود و اختیارات آن‌را مطرح نکرده‌اند؟
    12299 پیشینه تاریخی ولایت فقیه 1386/06/10
    بعضى از فقها در کتاب‌هاى خود فصل خاصى را به «ولایت فقیه» اختصاص ندادند؛ زیرا آن‌را امرى مسلّم و بدیهى می‌پنداشتند، به گونه‌اى که به طرح و اثبات نیازى نمی‌دیدند. در عین حال آنان در جاى جاى ابواب فقهى به بیان وظایف و شئون ولایت فقیه پرداخته‌اند. از ...
  • در قرآن آمده است که رزق و روزی انسان علاوه بر حلال بودن، طیب هم باید باشد. میان حلال و طیب چه فرقی است؟
    30500 علوم قرآنی 1390/07/16
    واژه "طیب" بنابر نقل صحاح اللغه،[1] به چیزهای پاکیزه گفته می شود. ابن منظور ضمن پذیرش این معنا،  معتقد است، طیب در معنای وسیعی کار برد دارد و در موارد گوناگون معنایی متناسب با آن مورد نظر است. وقتی گفته می شود ...