حضرت عیسی(ع) به سوی خدا رفت و پیامبر اسلام(ص) در خاک دفن شد. آیا این نشانگر برتری عیسی(ع) بر پیامبر(ص) نیست؟!
پرسش
سلام؛ آیه 157 سوره نساء می‌فرماید مسیح را نکشتند؛ بلکه فردی شبیه او را کشتند. و در جای دیگر می‌گویند مسیح به سوی خدا رفت، مسیحیان هم در این قسمت ادعا دارند که در خود اسلام آمده است که حضرت عیسی از حضرت محمد بالاتر است؛ چون عیسی(ع) به سوی خدا رفت و حضرت محمد به زیر خاک، این ادعا را چگونه نقض می‌کنید؟
پاسخ اجمالی

در مورد سرانجام و چگونگی پایان زندگی حضرت عیسی(ع) در منابع دینی مسیحیت از جمله انجیل آمده است که دشمنان وی، در روز جمعه او را به صلیب کشیدند؛ اما ایشان سه روز بعد از مرگ و در یک‌شنبه‌روزی، دوباره زنده شده و به آسمان رفتند.[1]

کتاب آسمانی قرآن؛ اما کشته‌شدن و به صلیب کشیده‌شدن حضرت مسیح را نپذیرفته و می‌فرماید:

«آنها مسیح را نکشتند و به صلیب نکشاندند؛ و شخص دیگری را به اشتباه جای او به صلیب کشاندند ... بلکه خداوند او را به سوی خود بالا برد».[2]

بنابر این، منظور از به سوی خدا رفتن اگر -آن‌گونه ‌که مسیحیان معتقدند- مرگ این پیامبر باشد، در این صورت فرقی بین حضرت عیسی(ع) و پیامبر اسلام(ص) از این جهت نیست؛ زیرا هر دو از دنیا رفتند.

و اگر مقصود از به سوی خدا رفتن -چنان‌‌که آیات قرآن به آن اشاره می‌کند- این باشد که حضرتشان نمرده؛ بلکه به آسمان‌‌ها رفت، در این صورت باز هم دلیلی بر برتری ایشان بر پیامبر اسلام(ص) نیست؛ زیرا پیامبر(ص) در زمان حیات خود به تمام آسمان‌‌ها عروج کرد؛ بلکه به بالاترین مقام قرب به سوی خدا، یعنی مقام قاب قوسین او ادنی رسید.[3]

گفتنی است؛ اگرچه پیامبر گرامی اسلام(ص) از تمام پیامبران الهی برتر و والاتر است، ولی این خصوصیت باعث نمی‌شود که حضرتشان تمام ویژگی‌های پیامبران دیگر را داشته باشد.

به عنوان نمونه، عیسی(ع) دارای پدر نبود؛ بلکه با اعجاز، تنها از مادرش مریم(س) به دنیا آمد؛ اما این به تنهایی دلیل آن نیست که مقام او از تمام پیامبران اولوالعزم، از جمله رسول اسلام(ص) برتر و والاتر است![4]

[1]. ر. ک: انجیل یوحنا، باب 20، آیه 25؛ داستان زندگی حضرت عیسی(ع)

[2]. نساء، 157 – 158.

[3]. ر. ک: معراج پیامبر اسلام (ص)؛ معراج و قاب قوسین

[4]. در این زمینه، می‌توانید پاسخ fa11641 همین پایگاه را نیز ملاحظه فرمایید.