اگر بکارت دختری بر اثر ازدواج بدون اذن پدر زائل شود، می تواند دوباره بدون اذن پدر ازدواج کند؟
پرسش
اگر بکارت دختری بر اثر ازدواج بدون اذن پدر زائل شود، برای ازدواج مجدد با همان شخص یا دیگر افراد، می تواند بدون اذن پدر ازدواج کند؟ اصولاً ازدواج بدون اذن در حکم زنا است یا وطی به شبهه؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

در صورتى که بکارتش بواسطه وطى به شبهه یا زنا از بین رفته باشد گرچه حکم باکره را ندارد، ولى احتیاط در اجازه از پدر یا جدّ پدرى ترک نشود.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

در فرض مذکور نمی تواند بدون اذن پدر دختر عقد کند و عقد باطل است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در مورد ازدواج دختر باکره، این کار بدون کسب اجازه ولىّ دختر جایز نیست. و منظور از باکره دخترى است که قبلا شوهر نکرده است، خواه عضو بکارت موجود باشد، یا نه.

تنها دخترانی که یک بار با اذن پدر ازدواج کرده اند و به هر علتی از شوهرانشان جدا شده اند برای ازدواج مجدد نیاز به اذن پدر ندارند.[1]

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

ازدواج دختر باکره اگر رشیده نباشد، نیازمند اذن پدر است، ولی اگر زنی باکره نباشد و لو بکارت وی به ازدواجی که باطل بوده یا با زنا زایل شده باشد و یا باکره رشیده باشد، ازدواج او نیازمند اذن پدر نیست. البته اذیت کردن پدر حرام است.

ازدواج بدون اذن پدر در جایی که مشروط به اذن وی می باشد، در حکم زنا است.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1] با استفاده از سایت ایشان.