چرا سوره فاتحه به عنوان آغاز کننده کتاب معرفی شده است، در حالی که به عنوان اولین سوره نازل نشده است؟
پرسش
چرا سوره الفاتحه به عنوان آغاز کننده کتاب معرفی شده، در حالی که آن به عنوان اول سوره نازل نشده؟
پاسخ اجمالی

ملاک در چینش و ترتیب سوره ها بر اساس ترتیب نزول آنها نیست، تا چنین اشکالی پیش آید، بلکه آیات قرآن و سوره ها به مناسبت ها و حوادث و ... نازل شده، ولی چینش و ترتیب آن به صورتی که اکنون در نزد ما است از سوی پیامبر (ص) تنظیم شده است و سوره حمد از این جهت که در ابتدای قرآن قرار داده شد فاتحة الکتاب است.

لطفاً برای آگاهی بیشتر نمایه های زیر را مطالعه کنید:

فلسفه نام گذاری سوره حمد به سبع مثانی، 1910 (سایت: 3298) .

جمع قرآن، 71 (سایت: 314) .

جمع آوری قرآن توسط رسول خدا، 1625 (سایت: 1632) .

جمع آوری قرآن، 5028 (سایت: 5375) .