اگر بعد از ادرار استبرا کرده و بعد وضو گرفته شود و بعدش قطره ای ادرار خارج شود چه حکمی دارد؟
پرسش
اگر بعد از ادرار استبرا کرده و بعد وضو گرفته شود و بعدش قطره ای ادرار خارج شود چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر یقین داشته باشد که رطوبت خارج شده ادرار است، نجس بوده و وضو را باطل می‌کند و الا در فرض سؤال محکوم به طهارت است و وضو را باطل نمی‌کند.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر مشکوک باشد محکوم به طهارت است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

رطوبت مزبور غسل ندارد و اگر قبلاً بعد از بول استبراء کرده اید پاک نیز می باشد مگر اینکه یقین کنید که ادرار بوده است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

اگر یقین دارید که ادرار است نجس بوده و وضو، را نیز باطل می کند. و اگر شک بین ادرار و رطوبت های پاک دارید محکوم به طهارت است. و وضو را هم باطل نمی کند .

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

1. اگر ادرار خارج شود، وضو باطل است، چه بعد از ادرار استبرا کرده باشد، و چه نکرده باشد.

2. اگر بعد از ادرار استبرا کند و پس از وضو، مایعی خارج شود که نداند ادرار است یا خیر؟ این مایع ادرار محسوب نمی شود، بنابراین پاک است و به وضو ضرری نمی رساند.