آیا عَلَم کشی(پرچم های آهنین سنگین¬وزنی که مجسمه‌های شیر و... دارد) در ماه محرم صحیح است؟
پرسش
آیا علم کشی(آهن‌های سنگین 250 کیلویی که مجسمه‌های شیر و... دارد) در ماه محرم صحیح است؟ تاریخچه آن به کجا بر می‌گردد و نظر فقها در این باره چیست؟
پاسخ اجمالی

به یقین در گذشته و در زمان امام حسین(ع) عَلَم و پرچم به این شکل و شمایل نبوده و هیچ دلیل شرعی و عقلی بر علم کشی به این شیوه وجود ندارد و این تنها عرفی است که قرن­ها بعد از عاشورا به وجود آمده است.
گفتنی است که این نوع کارها معمولاً از سوی عده‌ای از مردم به صورت خودجوش و بدون مشورت با اندیشمندان دینی صورت می‌گیرد و اگر کسی این چنین کارهایی را به شارع مقدس نسبت دهد بدعت و حرام است، امّا اگر این مراسم تنها در حد نمادین بوده و ادعای انتساب به پرچم‌داران لشگر اسلام نشود، حرمت آن مشخص نیست، ولی با این وجود، بهتر است از کارهایی که نه تنها توجیه شرعی و تاریخی برای آن وجود ندارد، بلکه شاید موجبات وهن شیعه را فراهم سازد، خودداری شود.