کد سایت fa3809 کد بایگانی 3560 نمایه فروش ملک متعلق به شرکت کمتر از قیمت کارشناسی
طبقه بندی موضوعی Theoretical|شرکت
خلاصه پرسش
آیا خرید و فروش ملکی که از آنِ شرکتی است، به کمتر از قیمت کارشناسی شده اشکال دارد؟ آیا رضایت همه سهامداران لازم است؟
پرسش
هیئت مدیره یک شرکت سهامی خاص ملک متعلق به شرکت را به قیمت سیصد میلیون تومان می فروشد در حالی که طبق نظر کارشناسان در زمان انعقاد مبایعه نامه هشتصد و سی میلیون تومان ارزیابی شده است خریدار در جایی عنوان نموده که اگر از لحاظ شرعی این معامله دارای اشکال باشد من معامله را با رضایت فسخ می نمایم عاجزانه خواهشمندیم نظر خود را در این خصوص اعلام بفرمایید ضمنا اکثر سهام داران نیز به این معامله راضی نیستند.
پاسخ اجمالی

پاسخ های زیر از دفاتر مراجع دریافت شده است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

فروشنده اگر از قیمت بازار در زمان فروش مطلع نبوده، خیار غبن دارد و مى‌تواند فسخ کند.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

البته فروش هر ملک متوقف بر اذن و اجازه سهام داران و مالکان آن می باشد در صوتی که ملک خصوصى است و کلیه مالکان بر قیمت توافقى آن اتفاق نظر داشته باشند فروش آن بلا مانع است ولى چنان چه یکى از مالکان راضى نباشد فروش ملک باطل است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در فرض سؤال خریدار حتما باید معامله را بازگرداند و اصل معامله اشکال دارد.