آیا تحقیق، و پژوهش سلول های بنیادی حرام است؟
پرسش
آیا تحقیق، و پژوهش سلول های بنیادی حرام است؟
پاسخ اجمالی

از آن جا که خواستار حکم فقهی مسئله موجود در سؤال مذکور هستید لازم دانستیم از دفاتر مراجع عظام (حفظهم الله) و همچنین از حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) استفتاء نماییم که پاسخ آن ها به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

اشکالی ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

فی نفسه مانعی ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مدظله العالی):

در مورد سؤال عمل فی نفسه اشکال ندارد، بلی اگر تبعات سوء داشته باشد مثلاً فتح بابی برای اشتباه کاری در بعضی از امور یا بعضی ادعاهای بدون واقعیت یا گول زدن اشخاص و هرتالی فاسد دیگر، از این جهت جایز نیست.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

چنین تحقیقاتی فی حد نفسه مانعی ندارد.