آیا صدور فتوا توسط مرجع تقلید غیر اعلم بی انصافی و ظلم به مرجع اعلم نیست؟
پرسش
آیا صدور فتوا توسط مرجع تقلید غیر اعلم بی انصافی و ظلم به مرجع اعلم نیست؟ وآیا این امر موجب خروج از عدالت که شرط مرجعیت است نمی شود و نقض غرض نیست؟
پاسخ اجمالی

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

هر مجتهد جامع الشرایطی می تواند فتوا صادر کند، هر چند مقلدین باید از اعلم تقلید کنند. البته اعلم کسی است که فاصله ی تخصصی او با سایر مراجع به قدری باشد که در هنگام تعارض فتوای او با دیگران، از نظر عقلا فتوای دیگران ارزش تخصصی نداشته باشد و چنین فردی معمولاً در یک زمان یافت نمی شود و غالباً با یک گروه از فقها مواجه هستیم که به منزله مساوی هستند و از هر یک از آنها می توان تقلید کرد.