علت و فلسفه بچه دار شدن انسان ها از نظر اسلام چیست؟ چه ضمانتی وجود دارد که فرزند انسان برای خدا کار کند و باقیات الصالحات باشد؟
پرسش
سلام و خسته نباشید خدمت شما مهربانان که اشاعه گر فرهنگ اسلام هستید. سوال من این است که از نظر اسلام چرا انسان ها باید بچه دار شوند در واقع علت و فلسفه این امر نزد اسلام چیست؟ چه ضمانتی وجود دارد که فرزند انسان برای خدا کار کند و باقیات الصالحات باشد؟
پاسخ اجمالی

از این که انسان ها چرا تولید نسل می کنند و بچه دار می شوند، پاسخ این سؤال در واقع به فلسفه خلقت انسان بر می گردد. اما این که سرنوشت فرزندانمان چه می شود، آیا فرزندان ما خداشناس و مؤمن می شوند یا نه، این نیز از نگاه دین اسلام بستگی به یک سری مقدماتی دارد که در اختیار خود بشر است که اگر آنها را در زندگی خود به کار بندیم می توانیم امیدوار باشیم بچه هایمان خداشناس و مؤمن شوند.

پاسخ تفصیلی

پاسخ از چند زاویه محل دقت و قابل بررسی است:

1. از این که انسان ها چرا تولید نسل می کنند، پاسخ این سؤال در واقع به فلسفه خلقت انسان بر می گردد. پاسخ آن را در سؤال شماره 224 (سایت: 1767) و 625 (سایت: 684) مطالعه فرمایید تا با هدف آفرینش انسان از نظر اسلام آشنا شوید.

2. اما این که سرنوشت فرزندان چه می شود، آیا فرزندان ما خداشناس و مؤمن می شوند یا نه، این نیز از نگاه دین اسلام بستگی به یک سری مقدماتی دارد که در اختیار خود بشر است. از آن جا که خداوند انسان را مختار آفرید، این انسان مختار با اختیار خود می تواند مسیر زندگی خود را تعیین کند. بنابر این اگر انسان احکام و دستورات دینی را در مسیر زندگی به کار بندد به یقین می تواند فرزندان خوب و سالم تربیت کند که برای جامعه مفید باشند و به عنوان باقیات و صالحات برای پدر و مادر به یادگار بمانند. یکی از مسائلی که در این راه بسیار دارای اهمیت است، تعلیم و تربیت درست است، اگر پدر و مادر فرزندان را درست تربیت کنند و آنچه را که آموزه های دینی در تعلیم و تربیت فرزندان به ما می گویند، به کار ببندیم و بر اساس آن دستورات بچه هایمان را پرورش دهیم، بدیهی است که می توانیم فرزندان خوبی به عنوان باقیات و صالحات به جامعه تحویل دهیم، رعایت مسائلی که در آموزه های دینی در باره زمان انعقاد نطفه، آداب آمیزش و ... از دیگر مسائل حائز اهمیت است. احکام و دستورات در رابطه با تربیت فرزندان فراوان است که اگر آنها را در زندگی خود لحاظ کنیم می توانیم امیدوار باشیم که بچه های خوبی تربیت کنیم و تحویل اجتماع دهیم.

برای آگاهی بیشتر نمایه های زیر را مطالعه کنید:

آداب قبل از تولد فرزند، 1057 (سایت: 1122) .

روش تربیت فرزند، 2743 (سایت: 4344) .

تعلیم و تربیت فرزندان در قرآن، 9070 (سایت: 9044) .

حکمت خداوند در دادن و ندادن فرزند، 4903 (سایت: 5285) .