با استفاده از دستگاه "آی یو دی" خونریزی نامنظم دارم یا در ماه چندین بار دچار لکه بینی هستم آیا مستحاضه محسوب می شوم یا خیر؟
پرسش
من از دستگاه آی یو دی استفاده می کنم اکثرا یا خونریزی نامنظم دارم یا در ماه چندین بار دچار لکه بینی هستم آیا برای نماز هایم باید به روش استحاضه استفاده کنم یا تکلیف دیگری دارم؟
پاسخ اجمالی
این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.
پاسخ تفصیلی

سؤال شما به دفاتر مراجع ارسال گردید و پاسخ های آنان به شریح زیر می باشد:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

صور مختلفی دارد، مشخصاً بیان فرمائید که آیا بین لکه ها فاصله هم هست یا نه و لکه ها چند روز طول می کشد و آیا اصلاً دارای عادت مشخصی بوده اید و یا نبوده اید؟ در آن صورت اگر این لکه ها واجد شرایط شرعی حیض نباشد، حکم حیض را ندارد، بلکه محکوم به استحاضه است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

در صورتی که لکه بینی سه روز پشت سر هم مستمر باشد و مصادف ایام عادت سابق شما باشد حکم عادت ماهیانه دارد و اگر چنین نباشد استحاضه محسوب می شود. بنابر این مدت زمان عادت را حیض قرار دهید و باقی آن استحاضه است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مدظله العالی):

چنانچه عادت منظمی ندارید باید به احکام مضطر به که در توضیح المسائل مسائل 500 و 501 می باشد مراجعه نمایید و به وظایف مضطربه عمل نمایید. و الله العالم

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

شما عادت ماهانه را حیض و ما بقى آن را استحاضه حساب کنید و در ایام حیض نماز ندارید ولى در ایام استحاضه باید طبق وظیفه مستحاضه که در رساله عملیه آمده عمل کنید.