سال هجری و میلادی چه تفاوتی دارند؟
پرسش
تفاوت سال‌های قمری و میلادی چیست؟
پاسخ اجمالی
در ارتباط با پرسش مطرح شده باید گفت؛ تفاوت سال‌های قمری و میلادی از این قرار است:
۱. مبدأ تاریخ میلادی، میلاد حضرت عیسی بن مریم(ع) بوده، اما مبدأ تاریخ هجری (چه شمسی و چه قمری) هجرت پیامبر اکرم(ص) از مکه به مدینه می‌باشد.
۲. سال قمری بر اساس گردش ماه بوده و احکام اسلامی نیز بر اساس آن تنظیم شده است، اما سال میلادی و نیز سال هجری شمسی بر اساس گردش خورشید می‌باشد.
۳. در همین راستا نقطه آغاز سال در سال‌های شمسی و میلادی در یک فصل معین بوده(بهار و زمستان)، اما در سال قمری، آغاز سال می‌تواند در فصل‌های متعدد رخ دهد.