رؤیت هلال با چشم مسلح از نظر مقام معظم رهبری چه حکمی دارد؟
پرسش
مبنای فقهی مقام معظم رهبری (دام ظله) در مسأله ثبوت هلال با چشم مسلح چیست؟
پاسخ اجمالی

مقام معظم رهبری در پاسخ سءالی در این زمینه فرموده اند:" رؤیت با وسیله، فرقى با رؤیت به طریق عادى ندارد و معتبر است. ملاک آن است که عنوان رؤیت محفوظ باشد. پس رؤیت با چشم و با عینک و با تلسکوپ محکوم به حکم واحدند. اما در مورد انعکاس به رایانه که در آن صدق عنوان رؤیت معلوم نیست محل اشکال است."[1]

بنا براین مبنای فقهی مقام معظم رهبری (دام ظله) در مسأله ثبوت هلال با چشم مسلح(عینک، دوربین، تلسکوپ)

اعتبار چنین رؤیتی است.

.[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 986، س835 ؛ آیت ا...خامنه ای، أجوبة الاستفتاءات (بالفارسیة)، ص: 174