آیا ازدواج موقت با خانمی که شوهرش حدود پنج سال است او را ترک کرده و در خارج از کشور به سر می برد، جایز است؟
پرسش
آیا ازدواج موقت با خانمی که شوهرش حدود پنج سال است او را ترک کرده و در خارج از کشور به سر می برد، جایز است؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

تا زمانیکه در عقد شوهرش باشد، هر چند در فرض سؤال، ازدواج با ایشان جایز نیست؛ بله اگر بین زن و شوهر اختلاف وجود دارد و شوهر راضى به طلاق نیست و ادامه این زندگى موجب عسر و حرج و مضیقه است و زن نمى‏‌تواند این شرائط را تحمل نماید، مى‏تواند به یکى از نمایندگان حاکم شرع که اجازه در این خصوص را دارد مراجعه کند تا پس از احراز موضوع (با شرایط شرعى و قانونى)، صیغه طلاق را جارى نمایند، و پس از اجراى طلاق و سپرى شدن عدّه، مى‌توان با او ازدواج نمود.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در صورتیکه طلاق نگرفته باشد ازدواج کردن با او جایز نیست.