آیا استفاده از طلای سفید برای مردها حرام است؟
پرسش
آیا استفاده از طلای سفید برای مردها حرام است؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر چیزى که طلاى سفید نامیده مى‏شود، همان طلاى زرد است که بر اثر مخلوط کردن ماده‏اى رنگ آن سفید شده، حرام است، ولى اگر عنصر طلا در آن به قدرى کم است که عرفاً به آن طلا نمى‏‌گویند، مانع ندارد و پلاتین نیز اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

پوشیدن طلا (اگر چه با آبکارى رنگ آن سفید شده باشد) مثل آویختن زنجیر طلا به سینه، و انگشتر طلا به دست کردن، و بستن ساعت مچى طلا به دست، براى مردان حرام، و نماز خواندن با آنها باطل است، ولی پوشیدن فلز پلاتین اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

زینت به طلا براى مردان به هر رنگى که باشد (حتّى طلاى سفید) جایز نیست و نماز خواندن با آن باطل است، ولى استفاده از پلاتین که فلز دیگرى است اشکالى ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

اگر واقعاً طلا باشد و صرفاً رنگش سفید باشد، جایز نیست، ولی اگر پلاتین که فلز دیگری است باشد و اسمش طلای سفید باشد مانع ندارد.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

هر نوع استفاده از طلا برای تزیین، برای مردها حرام است، چه این طلا به صورت حلقه ازدواج باشد و چه به صورت گردنبند یا حتی پوشش روی بند ساعت. طلای سفید هم اگر همین طلای سفید متعارف باشد که هم قیمت طلای زرد است و در واقع همان طلای زردی می باشد که با آبکاری، رنگ رویش عوض می شود، برای مردان حرام خواهد بود. امّا اگر منظور از طلای سفید، پلاتین باشد که از طلا گران تر است، استفاده از آن برای مردان حلال خواهد بود.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.