برای استفاده از مزایای غسل جنابت! می‌‌توان غسل جنابت کرد، در حالی‌که شخص جنب نباشد؟
پرسش
سلام علیکم؛ ۱. برای استفاده از مزایای غسل جنابت! می‌‌توان غسل جنابت کرد، در حالی‌که شخص جنب نباشد؟ 2. اگر انسان قبل از جنابت با وضو بود، آیا با غسل جنابت وضویی مجدد لازم است و نمی‌توان با این غسل نماز خواند؟
پاسخ اجمالی
1. کسی که اسباب جنابت[1] برای او حاصل نشده و جنب نیست، غسل جنابتی بر عهده‌اش نیست و اگر غسل جنابت کند، مانند کسی است که برای تمیزی بدن استحمام نموده باشد. بنابراین امتیازی برای او وجود ندارد. مثلاً نمی‌تواند با این غسل جنابت بدون وضو نماز بخواند.
2. اگر انسان قبل از جنابت، وضو داشته باشد با به وجود آمدن اسباب جنابت، وضویش باطل می‌‌شود. حال اگر غسل جنابت انجام داد و در هنگام غسل عملی که وضو را باطل می‌کند[2] از او سر نزده باشد، باید با همان غسل، بدون گرفتن وضو نماز بخواند، ولی اگر هنگام غسل، کاری که وضو را باطل می‌کند انجام دهد، باید برای خواندن نماز و...، وضو بگیرد.

[1] . سبب جنابت انسان دو چیز است: اول: جماع (نزدیکی) در صورتی که آلت تناسلی مرد به اندازه ختنه‏گاه یا بیشتر داخل شود، در زن باشد یا در مرد در قُبُل باشد یا در دُبُر، بالغ باشند یا نابالغ، حتی اگر منى بیرون نیاید. دوم: بیرون آمدن منى، چه در خواب باشد یا بیدارى، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بى‌‏شهوت، با اختیار باشد یا بى‌‏اختیار؛ برگرفته از سؤال 2028.
[2]. هفت چیز وضو را باطل مى‏کند: اول: بول. دوم: غائط. سوم: باد معده و روده که از مخرج غائط خارج شود. چهارم: خوابى که به واسطه آن  چشم نبیند و گوش نشنود، ولى اگر چشم نبیند و گوش بشنود وضو باطل نمى‏‌شود. پنجم: چیزهایى که عقل را از بین مى‏‌برد، مانند دیوانگى و مستى و بى‌‏هوشى. ششم: استحاضه زنان. هفتم: کارى که براى آن باید غسل کرد مانند جنابت؛ برگرفته از سؤال 3867.