آیا سرقت از سایت های اینترنتی جایز است؟
پرسش
آیا جایز است از طریق اینترنت از سایت های دشمن که ما را تحریم کرده اند جنس اینترنتی یا نرم افزار سرقت کنیم؟
پاسخ اجمالی

از آن جا که خواهان حکم فقهی موجود در سؤال مذکور هستید، لازم دانستیم از دفاتر مراجع عظام استفتا نماییم که پاسخ آنان به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی  (مدظله العالی):

سرقت به هر نحو که باشد جایز نیست.[1]

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی   (مدظله العالی):

با توجه به این که این امور باعث بدنمایی چهره مسلمین با ایمان می شود باید از این امور اجتناب کرد.[2]

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مدظله العالی):

استفاده از اجناس اینترنتی و نرم افزارهای موجود در فرض سؤال جایز است. و الله العالم

پاسخ آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

1. مالکیت معنوی، مانند مالکیت نرم افزارهای رایانه ای، امری مشروع و احترام آن، مانند مالکیت مادی، لازم است.

2. اگر مالک معنوی یا مادی غیر مسلمان باشد در صورتی که اهل ذمه یا معاهد باشد؛ یعنی بین دولت اسلامی و شخص وی یا دولت متبوع وی قراردادی که حافظ مالکیت است، منعقد شده باشد، رعایت احترام مالکیت وی لازم است.

3. هر عملی که چهره اسلام و مسلمین را در نزد دیگران تخریب کند، حرام است.

برای آگاهی بیشتر مراجعه شود به:

نمایه: دزدی از غیر مسلمان، سؤال شماره 518 (سایت: 565) .

نمایه: حق کپی رایت، سؤال 2540 (سایت: 2675) .

-[1]  استفتاء کتبی از دفتر معظم له.

[2]   - استفتاء کتبی از دفتر معظم له.