با استفاده از چه آیات و روایاتی می‌توانیم به افرادی که روزه‌داری را کاری عبث و بیهوده می‌دانند هشدار دهیم؟!
پرسش
با سلام؛ این روزها کسانی یافت می‌شوند به روزه گرفتن بی‌توجه هستند و این کار را عبث می‌دانند. لطفاً بفرمایید گناه ترک روزه چیست، و چه عواقب اخروی به دنبال دارد؟
پاسخ اجمالی
روزه از احکام مسلم اسلام است؛ در قرآن کریم به این مسئله تصریح شده و هیچ فرقه‌ای از فرقه‌های اسلامی در آن تردید ندارند. بر این اساس نمی‌توان ادعای مسلمانی کرد، اما روزه را کاری عبث و بیهوده دانست.
کسانی که در ارتباط با احکام ضروری دین – مانند نماز، روزه، جهاد، حج و ... - چنین برخورد می‌کنند، مشخص نیست اعتقادی به توحید خدا، نبوت پیامبر، حقانیت معاد و ... داشته باشند، تا آنها را با آیات و روایات از آخرت بترسانیم. برای هدایت چنین افرادی ابتدا باید مبانی عقیدتیشان (توحید، نبوت و معاد) را تثبیت کرد، سپس به موضوع روزه پرداخت.
برای آگاهی بیشتر:
آثار تربیتی روزه، 14859
آثار انجام عبادات، 5444
عقوبت ترک عمدی روزه ماه رمضان، 6050