آیا بر هر مسلمان واجب است که در طول عمر خود، مرده‌ای را غسل دهد؟
پرسش
با سلام؛ آیا بر هر مسلمان واجب است مرده‌ای را غسل دهد؟ اگر واجب است چند میت را باید غسل داد.
پاسخ اجمالی
غسل، کفن، نماز و دفن میّتِ مسلمان، واجب کفایى است؛ یعنى اگر بعضى انجام دهند، از دیگران ساقط مى‌شود و چنانچه هیچ‌کس انجام ندهد، همه معصیت کرده‌اند.
اما دلیلی وجود ندارد که هر مسلمان، لزوماً و به صورت امری واجب باید در طول عمر خود، دست کم یک فرد و یا افرادی را غسل دهد، اما با این وجود، غسل دادن میت امری مستحب بوده و برای آن پاداش‌هایی بیان شده است که سزاوار است مؤمنان از رسیدن به این پاداش غافل نشوند. جهت آگاهی بیشتر در این زمینه می‌توانید به نمایه‌ 31063 (ثواب غسل دادن میت) در همین سایت مراجعه نمایید.